WGRYWANIE SKINÓW Z VISTY POD XP

jak w temacie...mam próblem z tym ;) instaluje patcha uxtheme-multipatcher 4.0 , nastepnie sciagam wybrany przeze mnie skin i wklejam go do windows/resources/theme...wszystko pieknie i cudownie,ale jak go juz tam kopiuje to nie widze pliku "nowy skin.theme" ...owszem cala zawartosc sie wkleja (shell + plik .mmstyles) ale nie ma tego pliku .themes...wiec tutaj moje pytanie,czy ja mam go sobie sam stworzyc ? czy jak powinienm postepowac bo juz wszystkie moje pomysly sie skonczyly:D dodam ze mam SP2 o ile to tos moze zmienic:) z gory dziekuje ps: z tego co widze duzo tematow jest na ten temat jednak nie widze odp i przepraszam ze Was mecze ;D

Odpowiedzi: 2

[quote=wojtkoko]ale nie ma tego pliku .themes...wiec tutaj moje pytanie,czy ja mam go sobie sam stworzyc ?[/quote]To, zakładam, jest pytanie retoryczne. Skoro nie ma tego pliku, to może coś się źle ściągnęło? Próbowałeś pobrać plik ponownie? Druga sprawa, servicepack nie powinien mieć tu znaczenia, bo większość skór do windy była robiona, zanim ten jeszcze powstał, choć nie ukrywam, że nie wiem, czy aktualizacja do SP3 by nie pomogła.[quote=dukszta5]sprawdź czy nie ma we właściwościach ekranu tzn. wchodzisz na pulpit prawym przyciskiem myszy, właściwości karta wygląd i tam wybierasz swoje upiększenie.[/quote]Odkrywcze. Zapomniałeś tylko o detalu, że brak pliku *.theme nie pomoże w odnalezieniu tej skóry na liście.
XanTyp
Dodano
06.02.2009 16:46:26
  • wojtkoko 06.02.2009 17:30:06

[quote=XanTyp][quote=wojtkoko]ale nie ma tego pliku .themes...wiec tutaj moje pytanie,czy ja mam go sobie sam stworzyc ?[/quote]To, zakładam, jest pytanie retoryczne. Skoro nie ma tego pliku, to może coś się źle ściągnęło? Próbowałeś pobrać plik ponownie? Druga sprawa, servicepack nie powinien mieć tu znaczenia, bo większość skór do windy była robiona, zanim ten jeszcze powstał, choć nie ukrywam, że nie wiem, czy aktualizacja do SP3 by nie pomogła.[quote=dukszta5]sprawdź czy nie ma we właściwościach ekranu tzn. wchodzisz na pulpit prawym przyciskiem myszy, właściwości karta wygląd i tam wybierasz swoje upiększenie.[/quote]Odkrywcze. Zapomniałeś tylko o detalu, że brak pliku *.theme nie pomoże w odnalezieniu tej skóry na liście.[/quote] co do SP to tylko tak zapytałem bo nie byłem pewny czy to ma jakieś znaczenie..a co do pobranych wtyczek to sma nie wiem..sciagalem wiele z roznych stron i nie ma tam pliczku o rozszerzeniu .theme :/ nie wiem..moze mam jakos podmienic ten plik i zmienic nazwe na taka aby pasowalo do mojego nowego skina albo cos ?

• XanTyp 06.02.2009 18:02:36

[quote=wojtkoko]nie wiem..moze mam jakos podmienic ten plik i zmienic nazwe na taka aby pasowalo do mojego nowego skina albo cos ?[/quote]To raczej nie przejdzie. Zauważ, że pliki kompozycji mogą mieć różną wielkość - zależną od swej zawartości i odwołań do konkretnych zadań (innych plików).

jeśli to jest upiększenie pod xp to polecam Bricko pack, który nie muli systemu. pobierz tunel up utilities demo polską wersję i tam masz funkcję upiększeń przez którą łatwo zmienisz swój wygląd lub sprawdź czy nie ma we właściwościach ekranu tzn. wchodzisz na pulpit prawym przyciskiem myszy, właściwości karta wygląd i tam wybierasz swoje upiększenie.:lol:
dukszta5
Dodano
06.02.2009 16:13:50
wojtkoko
Dodano:
06.02.2009 15:31:04
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1