Wgrałem do DVD stacjonarnego firmware z innego modelu

Problem jak w temacie i dotyczy kina firmy Samsung HT–TP12. Siostra podała mi przez telefon typ odtwarzacza jako HT–P10 (z instrukcji obsługi, a ta jest wspólna dla obu typów) i taki firmware sciągnąłem stąd: http://www.samsung.com/pl/products/hometheatersystems/news/hometheatersystems_20050406_0000110782.htm

Problem polega na tym , źe nie sprawdziłem typu na odtwarzaczu i z rozpędu wgrałem zły firmware. Teraz W ogóle nie odtwarza Div–x, DVD po dłuuuuugim ładowaniu.

Czy jest moźliwość przywrócenia firmwaru orginalnego z poziomu odtwarzacza? chyba raczej nie. Drugie pytanie zatem czy ktoś wie skąd sciągnąć ten firmware do HT–TP12??? Na podanej wyźej stronie go nie ma...

POMOCY

Ps. Wiem, napisałem juź na forach divx.pl i divx.howto.pl, ale tam prawie zero odpowiedzi na posty. Proszę o zrozuminie tonący brzytwy się chwyta. Macie jakieś doświadczenia z serwisami? Juź chyba wszędzie w necie szukałem tego firmware'u i klops. A strony Samsunga to chyba we wszystkich językach sprawdziłem... Tylko na polskiej znalazłem jakikolwiek firmware do Samsungów!!! Co za cholerny dzień :roll:

Odpowiedzi: 6

THX ale jak to jest znajduje tego firmwera ściągam i zapisuje na jakiejś płytce :?: Potem wkładam do DVD i to sie tam niby instaluje :?: Dodam źe nie wiem co to EPROM :mrgreen:
Zygo
Dodano
13.11.2005 12:09:23
Zygo:
Moźe mi ktoś powiedzieć co to jest firmware :?:

Wyjasnil bym wlasnymi slowami ale po co jesli jest wikipedia :wink:
Firmware to oprogramowanie wbudowane w urządzenie, zapewniające podstawowe procedury obsługi tego urządzenia. Nowsze urządzenia posiadają moźliwość aktualizacji tego oprogramowania, dzięki zapisaniu go na przykład w pamięciach typu EPROM.

Znane przykłady:
BIOS komputera
maq123
Dodano
12.11.2005 15:32:37
Moźe mi ktoś powiedzieć co to jest firmware :?:
Zygo
Dodano
12.11.2005 15:29:06
Termi:
Ok, ale czy sądzicie, źe w serwisie mają moźliwość przywrócenia softu orginalnego?
Pal licho zawiniłem, to zapłacę.

W autoryzownym napewno.
Anonymous
Dodano
12.11.2005 12:23:23
Ok, ale czy sądzicie, źe w serwisie mają moźliwość przywrócenia softu orginalnego?
Pal licho zawiniłem, to zapłacę.
Termi
Dodano
12.11.2005 11:03:08
Jesli znajdziesz firmware do tego modelu ,a nie bedzie dalo rady wgrac, to jedyne co pozostanie to serwis, niestety...

A jesli nie ma softu do tego odtwarzacza, to mozliwe ze producent nigdy nie wydal aktualizacji do niego, a ze zdobyciem oryginalnego mozesz miec klopot...
mettal
Dodano
12.11.2005 00:39:17
Termi
Dodano:
12.11.2005 00:24:42
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1