Wersje PL, EN i instalacja oprogramowania

Witam.

Jestem nowy na tym forum i jestem (prawie) kompletnie zielony, jeśli chodzi o systemy Windows. Dotychczas miałem do czynienia z wersjami 98 i 2K (no i parę razy z XP) - ale to było bardzo dawno temu (ostatnio chyba 2 lata temu).

Odpowiedzi na moje pytania próbowałem już szukać w sieci, na tym forum - ale bez skutku. Jeśli źle szukałem, wystarczy, że podacie hasło, pod jakim powinienem poszukać (szukałem już "wersja angielska", w różnych przypadkach), albo podacie linka; używać wyszukiwarki potrafię, podobnie jak czytać.

A moje pytania są następujące:

1) Czy posiadanie wersji angielskojęzycznej systemu XP wiąże się w Polsce z jakimiś utrudnieniami (np. problemy z fiskusem/przedstawicielami prawa w przypadku kontroli, problemu z aktualizacjami, problemy z działaniem polskojęzycznych lub zlokalizowanych programów itp.)?

2) Czym się różni system "Windows XP Home PL SP2 Box" od "Windows XP Home PL Box"? Tylko tym, że ten pierwszy ma "wbudowane" łaty wchodzące w skład SP2, czy też czymś jeszcze?

Zaś z tych bardziej zaawansowanych pytań:

3) Czy pod XP jest możliwe instalowanie oprogramowania w taki sposób, aby w ogóle nie modyfikowało to samego systemu? O co mi chodzi: chciałbym coś zainstalować, powiedzmy, w moim prywatnym katalogu, na dysku - dajmy na to - E:. I nie chciałbym, aby cokolwiek było zmieniane na dysku C: - tak, żeby mieć pewność, iż sam system nie został naruszony. Czy to jest możliwe?

Odpowiedzi: 1

1. Nie.
2.Tak.
3. Nie - generalnie. Tak - w niektórych wypadkach - zalezy to od progrmau - np. kwestia wpisów w rejstrze wymaganych do działania lub tylko rejestrujących fakt istnienia programu. W pierwszym przypadku zmiana jest koniecna, w drugim usunięcie informacji nie powoduje perturbacji w działaniu programu.
To o czywiście njabardzije prosty przykład ilustrujący takie zależności.

Rebe
Dodano
06.07.2006 21:03:15
TPJ
Dodano:
06.07.2006 20:52:50
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1