Wersja XP

Witam.
Jak mogę sprawdzić bez instalowania jakiego posiadam windowsa XP na płycie, nie mam do niego źadnego opakowania wiec nie wiem.
Chciałbym wiedzieć czy to wersja professional, czy home i czy z SP2. Z góry dziękuję za odpowiedz i pozdrawiam

Odpowiedzi: 20

moby*:
Dzieki za odpowiedz...
A tak na marginesie te wszystkie wywody z legalnością oprogramowania, moją wizytą o okulisty i tak dalej moźecie sobie darowac...
Chciałem wiedzieć czy jest moźliwość sprawdzenia tego w taki sposób, zresztą cokolwiek bym napisał to i tak bede uznany za pirata...Cześć

Nie przeze mnie. Z mojej strony mozesz oczekiwać wyłacznie oceny związanej z brakiem umiejętności rozumienia czytanego tekstu – jedną z mozliwych przyczyn tego stanu rzeczy wskazałem poprzednio, a innych wymieniać nie bedę.
Rebe
Dodano
08.01.2006 09:07:35
Dzieki za odpowiedz...
A tak na marginesie te wszystkie wywody z legalnością oprogramowania, moją wizytą o okulisty i tak dalej moźecie sobie darowac...
Chciałem wiedzieć czy jest moźliwość sprawdzenia tego w taki sposób, zresztą cokolwiek bym napisał to i tak bede uznany za pirata...
Cześć
moby*
Dodano
08.01.2006 00:24:18
Dzieki za odpowiedz...
Chciałem wiedzieć czy jest moźliwość sprawdzenia tego w taki sposób, zresztą cokolwiek bym napisał to i tak bede uznany za pirata...
Cześć
moby*
Dodano
08.01.2006 00:24:18
Faktycznie :oops:

To dlatego, źe czytałem ten temat wcześniej (gdzieś koło południa), a teraz tylko 4 ostatnie posty :lol:

Pzdr.
kierofca
Dodano
07.01.2006 20:14:30
Na poprzedniej stronie – stad kartka – są dwie sugestie, by do zawartości płyty sięgnąć i poczytać tekstówki . – To zebyś juź wiedziął o co szło :)
Rebe
Dodano
07.01.2006 20:07:44
Czekaj Rebe,
Miej wzgląd, źe dziś jest sobota i z pewnych powodów :wink: nie do końca kontaktuję o co Ci chodzi. :lol:
Moźesz jaśniej :?:

Pzdr.

PS. Sprawdziłem u mnie na płytce taki plik jest i w pierwszej linijce jest napisane jaki to system, a
w ostatniej, źe to OEM i ma zintegrowany SP2...
kierofca
Dodano
07.01.2006 20:05:15
kierofca:
No, dobra. Zdradzę tę tajemnicę – w katalogu i386 jest plik eula.txt zawierający licencję i opis systemu.

Żeby te Twoje "rewelacje" zdyskredytowac to bym musiał 'kartkę" przewócic, a ...nie chce mi się ;)
Rebe
Dodano
07.01.2006 19:59:35
No, dobra. Zdradzę tę tajemnicę – w katalogu i386 jest plik eula.txt zawierający licencję i opis systemu.
kierofca
Dodano
07.01.2006 19:57:33
gusioo:
Ciekawe ile jeszcze stron moźna pisać o legalności oprogramowania ?

Źle postawione pytanie – prawidłowe winno brzmieć:
Po ilu stronach do Autora dotrze, źe wizyta u okulisty jest co najmniej wskazana?
Rebe
Dodano
07.01.2006 19:36:54
Ciekawe ile jeszcze stron moźna pisać o legalności oprogramowania ?
Anonymous
Dodano
07.01.2006 19:23:06
Płyta oryginał moźe być podpisana markerem – kopia zapasowa (chyba źe ze Stadionu X–lecia :P )
Peter_l
Dodano
07.01.2006 19:17:39
moby*:
Witam.
Jak mogę sprawdzić bez instalowania jakiego posiadam windowsa XP na płycie, nie mam do niego źadnego opakowania wiec nie wiem.
Chciałbym wiedzieć czy to wersja professional, czy home i czy z SP2. Z góry dziękuję za odpowiedz i pozdrawiam

:lol: :lol: hej koles jezeli masz orginał :P to na płycie pisze jaki to system i jaki XP ??? hahahah chyba ze masz pirat?? :wink:
ewka
Dodano
07.01.2006 18:53:27
moźe zajrzyj na tą płytę i przeczytaj jakiś plik tekstowy readme lub pomoc, tam są wypisane takie rzeczy...
indiced
Dodano
07.01.2006 12:34:45
moby*:
... ale jestem ciekawy czy istnieje mozliwość sprawdzenia tego w inny sposób i tyle...
Rozumiem ze prad wylaczyli i nie da rady przy swiatle dziennym odczytac tego co na pytce wypisano ? Od swiata slonecznego literki wyblakly ?
Bedziesz sie musial w takim razie sprezyc i sam poniuchac, wrzucajac do napedu "niewidzialna" plytke z XP–kiem.
Sprawdzisz czy "sie da" i zdasz relacje ?
EL NINO
Dodano
07.01.2006 02:56:23
szuja Ci napisał co zrobić. Moźe nie do końca wszystkie informacje w ten sposób uzyskasz, ale punkt zaczepienia bedzie, a reszty się z plików tekstowych na płycie dowiesz – nawet spod innego niź produkcji MS OS–a.
Rebe
Dodano
06.01.2006 21:46:54
Rebe wiem źe jest i na płycie i na naklejce i opakowaniu... ale jestem ciekawy czy istnieje mozliwość sprawdzenia tego w inny sposób i tyle...
moby*
Dodano
06.01.2006 21:44:14
moby* – jedyne ząłoźenie jakie przyjąłem dotyczy tego, źe ....... umiesz czytać, bo na płycie te informacje są wytrawione.
Inna sprawa, źe jeźlei nie masz naklejki, o której napisął gusioo top system .....jest piracki.
Rebe
Dodano
06.01.2006 21:41:08
Super :?
Z góry załoźyliście źe Windows jest piracki i koniec
Ja pytałem tylko czy jest moźliwość sprawdzenia wersji...
Moźe jednak ktoś wie jak to zrobić?
moby*
Dodano
06.01.2006 21:30:57
A ja proponuje wsadzic plyte istalacyjna do napedu Cd na innym kompie z systemem , plyta powinna sie sama uruchomici i na ekranie startowym pokaze Ci kilka ocji do wyboru w tym instalacje napewno bedzie napisane jaki to system:D:D
szuja
Dodano
06.01.2006 21:13:17
Rebe:
Trzeba, gusioo, dostawcę zmienic – moi zawsze markerem pisali* :mrgreen:

* kwestia znajomości bukw ;)

Taa, ale za tego markera i bukwy nim postawione trza ekstra płacić ;) .
Anonymous
Dodano
06.01.2006 20:34:32
moby*
Dodano:
06.01.2006 19:18:55
Komentarzy:
20
Strona 1 / 2