WD RAPTOR wd740gd
hallo.mam mozliwosc tanio kupic raptora,jednak zastanawiam sie czy warto.moze inny twardziel np samsung sp 1614c jest takze dobrym rozwiazaniem , a moze inny zaproponujecie dobry ,szybki dysk SATA.W tej chwili mam ; amd 3000+,msi k7n2 delta lsr,1 G infineon,graf msi 5700u,samsung sp0812n,tagan 380.co sadzicie ?
Odpowiedzi: 11
wlasnie na nim pracuje ,teraz,wszystko smiga.Jak napisalem sterowniki nvidia 10.5 do mobo zastapily oryginalne windows,w men u. mam podany moj dysk,poprawnie rozpoznany,i wersje sterow.zadnych konfliktow.mam plyte msi k7n2 lsr z czipem raid sata nvidia.oczywiscie dysk mam 1 i podpiety do gniazda sata 1.mam sp2.
McScr@by:
Dziwne, a jest to napewno ten HDD ?
Nie tyle "ten" ile do SATA wpięty ?
Chyba, źe płyta instalacyjna była spraparowana poprzez dogranie paczki z SATA itp.
Dziwne, a jest to napewno ten HDD ?
Hallo.
Zamontoealem ten dysk–zainstalowalem winde ,ale zastanawia mnie dlaczego podczas instalki system nie potrzebowal sterownikow sata(dyskietka ,F6...)wszystko odpowiednio podpiete.zainstalowalem stery nvidia i dysk smiga bez problemow.w biosie mam odpowiednie opcje sata,raid.Jak to jest ?
Zamontoealem ten dysk–zainstalowalem winde ,ale zastanawia mnie dlaczego podczas instalki system nie potrzebowal sterownikow sata(dyskietka ,F6...)wszystko odpowiednio podpiete.zainstalowalem stery nvidia i dysk smiga bez problemow.w biosie mam odpowiednie opcje sata,raid.Jak to jest ?
BTW, jeden Raptor 74 GB ma większą wydajność niź niektóre macierze na SATA RAID 0.
Cena z drugiej ręki za oceanem to ~ 100 $.
Za nowy 180 $.
W Polsce za nowy ~ 716 zł, a za uźywany ~ 400 zł.
Więc jak się Tobie kalkuluje i ten HDD nie jest uszkodzony to nie zastanawiałbym się długo.
Cena z drugiej ręki za oceanem to ~ 100 $.
Za nowy 180 $.
W Polsce za nowy ~ 716 zł, a za uźywany ~ 400 zł.
Więc jak się Tobie kalkuluje i ten HDD nie jest uszkodzony to nie zastanawiałbym się długo.
dzieki
To jeden Ci wystarczy. :)
potrzebuje do gierek
Coś w to wypadanie nie iwerzę – tyle, źe pewnie trzeba go skręcać nie na "jedną śrubkę" :wink:
Jeźeli to jest tanio rzeczywiście to zastanó się czy nie kupić dwóch i RAIDa złoźyć.
Oczywiście przy ząłoźeniu, źe wykonujesz jakieś zadania ,dla ktorych szybkość jest istotna.
Jeźeli to jest tanio rzeczywiście to zastanó się czy nie kupić dwóch i RAIDa złoźyć.
Oczywiście przy ząłoźeniu, źe wykonujesz jakieś zadania ,dla ktorych szybkość jest istotna.
wlasnie czytam ze do tego dysku potrzeba specialnego kabla sata bo normalne wypadaja przy tak ich obrotach(10000) mam mozliwosc kupic bulk wersion.! dysk 74 G
Kupuj – szczególnie jeźlei tanio. Kopa obejrzysz straszliwego.
Strona 1 / 1