WAŻNE – Regulamin Plus GSM !

Otóź jeślni nie są to plotki, to mam male deja –vu (tak to sie pisze ? :P)

Otóź prawie równo rok temu napisałem to :

http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=10327&highlight=idea&sid=10d8d11e6a4fcf299c23bf6d01854e8d

(Abonentom Plusa radzę przeczytać powyźszy topic)

A w tym roku podobno Plus GSM zmienia regulamin swoich usług.

Cytat z tej grupy dyskusyjnej

Dziś wraz z rachunkiem dostałem nowy "Regulamin świadczenia usług
telekomunikacyjnych przez POLKOMTEL S.A. dla Abonentów" wraz z informacją o
treści (najistotniejsze zdania):
"Szanowni Państwo, uprzejmie informujemy, źe w dniu 17 stycznia 2005 r.
wejdzie w źycie nowy Regulamin świadczenia usług telekomunikacyjnych przez
Polkomtel S.A. dla Abonentów.(...)
Informujemy równieź, źe w przypadku braku akceptacji zmian przysługuje
Państwu prawo wypowiedzenia umowy a w przypadku wypowiedzenia umowu
Polkomtel S.A. nie przysługuje roszczenie odszkodowawcze."

jeśli to prawda (nie wiem bo nie jestem w plusie) to ja bym na miejscu abonentow tej sieci zaczal sie ta sprawa pilnie interesowac – bo mozna miec telefon za friko :)

Ja rok temu skorzystałem ze swego prawa i baaardzo dobrze na tym wyszedlem :P

Odpowiedzi: 5

XeviL:
ale czy numer zachowam czy bede go musiał zmienić ??

Ty chyba nie rozumiesz :| Jak nie podpisujesz nowej umowy, to rozwiązujsz starą, a tym samym nie jesteś juź abonentem sieci. Telefon, który kupiłeś w promocji zatrzymujesz dla siebie bez źadnych konsekwencji (które normalnie są), czyli nie płacisz "daniny" za zrezygnowanie z umowy w czasie trwania promocji.
Anonymous
Dodano
14.12.2004 10:38:13
ale czy numer zachowam czy bede go musiał zmienić ??
XeviL
Dodano
12.12.2004 22:50:07
no to akoro to prawda z ta zmiana regulaminu to mozesz rozwiazac umowe bez zadnych konsekwencji (a telefon zatrzymujesz dla siebie)

jak nie jestes pewien to zadzown do BOK i sie zapytaj.

Jak znam źycie to będą Cię na wszelkie sposoby przekonywać byś nie zrywał umowy :D
The_judge
Dodano
02.12.2004 23:43:07
w dniu 17 stycznia 2005 roku wejdzie w zycie nowy regulamin swiadczen uskug telekomunikacyjnych przez polkomtel s.a. ala abonentow.zmiana zalaszcza zapisow ustawy z dnia 16 lipca 2004 prawo telekomunikacyjne (dz. u. nr171 poz.1800 z dnia 3 sierpnia 2004r.) tresc nowego regulaminu dolaczona zostala do niniejszej faktury vat.jednoczesnie wskazujemy ,iz dla panstwa wygody i wiekszej czytelnosci regulaminu postanowilismy rozdzielic zapisy regulaminu dla abonentow od zapisow regulaminu dla uzytkownikow i stworzyc dwa niezalezne regulaminy.informujemy rowniez, ze w przypadku braku akceptacji zmian przysluguje panstwu prawo wypowiedzenia umowy a w przypadku wypowiedzenia umowy polkomtel s.a. nie przysluguje roszczenie odszkodowawcze.
taka informacje dostalem makiem napisana na fakturze + ten caly regulamin)
co sadzisz o tym ?
Doktor X
Dodano
02.12.2004 23:27:30
przeczytaj topic do ktorego link podalem w moim pierwszym poscie. Tam zostalo wszystko przewalkowane rok temu

PS nie czytaj herezyjnych postów Pawka ;)

PSS jak mowie – nie jestem w plusie i nie wiem czy to prawda, ze umowa ma sie zmienic – a to jest podstawa !!!!
The_judge
Dodano
02.12.2004 23:15:38
The_judge
Dodano:
02.12.2004 23:01:14
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1