w panelu wyboru uzytkownika nie moge sie zalogowac do windows
Otoz tak moja sprawa wyglada nastepujaca w panelu wyboru uzytkownika wybieram jedynego ktory jest (tego panelu wczesniej nie mialem) i pokazuje ze loguje ustawienia widac tapete i potem wraca do tego ekranu co na poczatku i pisze ze sie wylogowywuje. I znow moge wybrac ta sama opcje ale zachowanie sie nie zmienia.
Przyczyna tego moze byc ze wczoraj zainstalowalem jakis program do usuwania pozycji z autostarta ale watpie zeby usunal jakiekolwiek uslugi- wydaje mi sie ze tylko programy to usuwa ze startu.
Do awaryjnego jak chce wejsc tez nie idzie i nie wiem co robic?!
Odpowiedzi: 4
A sprzęt posiadany to ... ??
Poza konkursem - ERD Commander nie daje podczas uruchamiania sie mozliwości dogrania sterowników do kontrolera z dyskietki ??
W temacie automatyczne wylogowanie użytkownika przyczyn może być kilka. W tym przypadku, na oko widać, że problem z userinit.exe jest - może ten wynalazek coś go użył namieszał.
Opcji widzę kilka - przywrócenie rejestru w wykorzystaniem przywracania systemu - sam plik software wystarczyć powinien - "how to" jest w linkowanym w przyklejonym FAQ artykule MS (link przy okazji "popsutego" rejestru)
Opcja 2 - jak juz będziesz w tym FAQ o którym wyżej pisałem to zerknij na fragment tyczący się właśnie wylogowania.
-
[quote=Żółty]W temacie automatyczne wylogowanie użytkownika przyczyn może być kilka. W tym przypadku, na oko widać, że problem z userinit.exe jest - może ten wynalazek coś go użył namieszał. Opcji widzę kilka - przywrócenie rejestru w wykorzystaniem przywracania systemu - sam plik software wystarczyć powinien - "how to" jest w linkowanym w przyklejonym FAQ artykule MS (link przy okazji "popsutego" rejestru) Opcja 2 - jak juz będziesz w tym FAQ o którym wyżej pisałem to zerknij na fragment tyczący się właśnie wylogowania. [/quote] Ten program z ERD Commander jest super tylko ze jak go odpalam to jedyny dysk ktory widzi to ta plyta cd i nie wiem jak zrobic zeby widzial moj dysk c z windowsem?
Nie zakladalem hasla na administratora i nie moge sie zalogowac bo pyta o haslo. Nawet nie ma konta administrator bo powinno byc do wyboru w trybie awaryjnym?! Czy jest inna mozliwosc?
A bo ja wiem cos poprzestawiał.
Wejdź przez konto wbudowanego Administratora - jeżeli nie zakładałeś hasła to po wpisaniu Administrator w pole nazwy konta wystarczy Enter wcisnąć. Potem zaś sobie juz poresetujesz/pozmieniasz hasła tego właściwego użytkownika polecenie net user (? podaje składnię).
Strona 1 / 1
[quote=Żółty]A sprzęt posiadany to ... ?? Poza konkursem - ERD Commander nie daje podczas uruchamiania sie mozliwości dogrania sterowników do kontrolera z dyskietki ?? [/quote] Mam HP nx7400 Chyba daje taka mozliwosc bo na dole przy ladowaniu pokazuje ze jak sie kliknie f6 to cos tam mozna zaladowac. Ale jak do lapa zainstalowac stery jak dyskietki w laptopie nie mam
[quote=Żółty]A sprzęt posiadany to ... ?? Poza konkursem - ERD Commander nie daje podczas uruchamiania sie mozliwości dogrania sterowników do kontrolera z dyskietki ?? [/quote] Mam HP nx7400 Chyba daje taka mozliwosc bo na dole przy ladowaniu pokazuje ze jak sie kliknie f6 to cos tam mozna zaladowac. Ale jak do lapa zainstalowac stery jak dyskietki w laptopie nie mam