W Panelu Sterowania pojawiła się nieznana pozycja.

Mam XP Home. W Panelu Sterowania pojawił się nie wiadomo kiedy wpis: CMI Audio Config Program. Nie daje się on otworzyć i nie wiem do czego on służy. Czy można to usunąć, gdyż być może jest on źródłem kłopotów z dźwiękiem. Wpis ten wygląda tak: http://img407.imageshack.us/i/cmi.jpg/

Odpowiedzi: 5

Zarządzam nim normalnie. Pytasz zaś jak to jest [b]u mnie[/b] - a u mnie on działa - więc to chyba logiczne, prawda? Wracając do sprawy: Panel sterowania -> dodaj usuń programy. Jeśli go tam nie znajdziesz - wyczyść rejestr, zrestartuj system, wsadź instalkę od płyty głównej do napędu i zainstaluj ponownie oprogramowanie od karty dźwiękowej. I to powinieneś był zrobić od razu, zamiast na próżno się zastanawiać, dlaczego program nie działa. W przypadku, gdy niczego to nie zmieni - to będzie dopiero problem, nad którym trzeba się będzie naradzać.
XanTyp
Dodano
01.08.2009 15:52:14
Tak samo jak z poziomu Windows. To jest przecież prawie to samo, tylko może plus korektor i ładniejsza oprawa graficzna. Nie rozumiem pytania.
XanTyp
Dodano
01.08.2009 06:25:46
  • wojtek40 01.08.2009 11:35:18

[quote=XanTyp]Tak samo jak z poziomu Windows. To jest przecież prawie to samo, tylko może plus korektor i ładniejsza oprawa graficzna. Nie rozumiem pytania.[/quote] Spójrz jeszcze raz na mój post rozpoczynający wątek. Chodzi o to, że znajdujący się w Panelu sterowania program [b]CMI Audio Config nie daje się w żaden sposób otworzyć[/b]; nie ma go też w Program files. Stąd moje pytanie: jak zarządzasz dźwiękiem za pomocą programu CMI Audio Config? To może prościej: Jak wejść do programu CMI Audio Config?

W takim razie możesz mi zdradzić, jak zarządzasz dźwiękiem za pomocą programu CMI Audio Config?
wojtek40
Dodano
31.07.2009 23:02:18
Masz prawo tak uważać. A producent ma swoje prawa. Mam dokładnie tę samą aplikację (zatem i kartę pewnie też) i nie przeszkadza mi zarządzanie nią z obu programów - na wyrywki, raz tym, raz tamtym.
XanTyp
Dodano
31.07.2009 15:22:10
To jest aplikacja zarządzająca kartą dźwiękową. Próbowałeś reinstalacji?
XanTyp
Dodano
31.07.2009 00:26:50
  • wojtek40 31.07.2009 10:48:33

[quote=XanTyp]To jest aplikacja zarządzająca kartą dźwiękową. Próbowałeś reinstalacji?[/quote] Nie próbowałem jeszcze reinstalacji, a chciałbym tę aplikację po prostu usunąć, tylko nie wiem czy nie narobię sobie większego kłopotu. Uważam, że kartą dźwiękową powinno zarządzać narzędzie [b]Dźwięki i urządzenia audio [/b]w Panelu sterowania.

wojtek40
Dodano:
30.07.2009 19:05:11
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1