W jaki sposób usunąć ekran logowania w XP z SP2.

Od dłuźszego czasu wertuję literaturę i mimo starań nie znalazłem porady w jaki sposób usunąć ekran logowania uruchamiany na starcie systemu.
Proszę o podpowiedź, gdyź sam sobie nie poradzę, a nie chcę zbyt głęboko ingerować, by nie zepsuć systemu. Prawdopodobnie moźna tego dokonać przez modyfikację odpowiedniego zapisu w rejestrze.
Czekam na odpowiedź i pozdrawiam forum!!!
Kazik

Odpowiedzi: 7

Dotarles juz do wyjasnien wskazywanych przez Bobiego czy czytasz co drugi post ?
EL NINO
Dodano
28.07.2005 20:33:58
Tak,to właśnie o to chodzi. Wcześniej tego okienka nie było.
Kazik
Dodano
28.07.2005 11:44:44
z własnego doświadczenia wiem źe to okienko(gdzie trzeba kliknąć na nazwę uźytkownika aby sie zalogować) u mnie wyskoczyło po zainstalowaniu netframework (nie wiem dokładnie co to ale od M$)

EDIT

Niestety ja nie umiem Ci pomóc ale teraz przynajmniej wymiatacze dokładnie wiedzą o co chodzi :D
Hunter86
Dodano
28.07.2005 11:31:12
Kazik:
chodzi mi o pominięcie ekranu logowania na starcie systemu, by nie trzeba było oczekiwać na kliknięcie OK dokonując logowania (logowanie automatyczne)

Programu o którym mówisz nie znam, natomiast o autologowaniu jest co nieco w przyklejonym temacie.
Bobi
Dodano
28.07.2005 10:26:36
Moźe napisałem niezrozumiale, lecz chodzi mi o pominięcie ekranu logowania na starcie systemu, by nie trzeba było oczekiwać na kliknięcie OK dokonując logowania (logowanie automatyczne).
Dziękuję za juź i proszę o jeszcze.
Chcę nadmienić iź mam zainstalowanego WinXP Manager'a.
Podobno w tym programie moźna tego dokonać, lecz przy braku tłumaczenia interfejsu bardzo trudno odnaleźć potrzebną funkcję. Moźe ktoś spotkał się z tym programem. Proszę, podpowiedzcie.
Pozdrawiam!!!
Kazik
Kazik
Dodano
28.07.2005 09:42:40
Nie wiemy na dobrą sprawę co chcesz zrobić.
Autologowanie nie usunie, a jedynie ominie ekran powitalny, wyłączona opcja w kontach uźytkowników (uźyj ekranu powitalnego) teź okienka z logowaniem nie wyłącza a jedynie je zmienia.
Sprecyzuj co chcesz zrobić.
Bobi
Dodano
27.07.2005 23:23:30
Kazik:
w jaki sposób usunąć ekran logowania uruchamiany na starcie systemu
Ekran z ikonka i nazwa uzytkownika ? Co chcesz miec w zamian ?
EL NINO
Dodano
27.07.2005 21:14:14
Kazik
Dodano:
27.07.2005 21:11:20
Komentarzy:
7
Strona 1 / 1