VPU Recover

Przeczytalem troszke postow na ten temat ale nie widze rozwiazania ... wyskakuje mi taki komunikat podczas gry ... (niektorych tylko) Ten wyskoczyl Podczas gry w Far Cry (wiem ze gra ma duze wymagania ale u gosci u ktorych kupowalem kompa chodzil idealnie u mnie sciany sa przezroczyste przenikaja w grze i wogole...) no i wyskakuje taki mokunikat ...

Odpowiedzi: 11

Lux to przesada, ale dziłać działa. :D
spiderko
Dodano
01.11.2004 23:34:58
Hmm... wyglada na to ze jest juz wszystko ok ... dalem we wlasciwosciach ekranu zeby mi Zaktualizowalo Sterowniki ... zrobilem to ... i Far Cry chodzi bardzo dobrze troche przycina jak np. wyjde z jaskini na zewnatrz gdzie jest zielono to chwile przerwie potem jest ok. Wracajac do sterownikow... zaktualizowalem i juz jak dalej Wlasciwosci Ekranu gdzie jest ustawianie rozdzielczosci juz nie pisze Radeon 9200 (Omega 'cos_tam') tylko Radeon 9250 i chyba jest juz ok ... :) ... wyglada na to ze tylko orginalne stery instalowac... pozdrawiam i dzieki za wszystko ... mam nadzieje ze tylko to sie dzialo ... :) i ze grafika jest lux ;)
gary
Dodano
01.11.2004 22:53:11
No wlasnie jak daje wlasciwosci to pisze mi przy karcie ze mam Omegi ... wiedz zmieniam ... (sciagam) ale gosc na stronie napisal ze moge miec lekkie problemy jak zaczne instalowac ... zobaczymy jak bedzie ! :)
gary
Dodano
01.11.2004 22:16:52
Bo 6.14.10.6436 to wersja Omeg.
MarcinX
Dodano
01.11.2004 22:08:46
Mam zainstalowane sterowniki 6.14.10.6436 ... a na tych stronach ktore podal 'MarcinX' sa sterwniki 4.10 albo cos zle patrze ... :) ale we wlasciwosciach karty gdzie sie uaktualnia sterowniki w 'windzie' pisze mi tak jak podalem :) ... wersja sterownikow ! :) wiedz? (sorrki za takie pytania ale zakrecone to wsyzstko teraz :P )

I sprawdze czy sie nagrzewa radiator ... ale dopiero kompa wlaczylem :P ...

DOPISANE:

Wlasnie przeczytalem strone http://softcoffee.net/index.php?module=ContentExpress&func=display&ceid=19 i tam zobaczylem na samym dole ze sterowniki
– DNA 2.0.4.1
– Omega 2.5.14
nie ukonczyly testu ... a te ktore ukonczyly to ATI 4.1 a te sterowniki bylt testowane na Far Cry Demo ... a mi wlasnie przy tej grze sie zczelo walic wszystko ... czyli cos w tym jest ... :)No ale sciagam sterowniki ze strony ATI zobacze co sie bedzie dzialo ! :) ...
gary
Dodano
01.11.2004 22:01:15
Catalysty to drivery Ati.
Nowe moźna pobrać z tąd:

http://www.ati.com/support/driver.html

i z tąd :

http://download.guru3d.com/ati/

Z tym aby karta się nie grzała nic nie zrobisz bez zmiany chłodzenia ,ale nie to McScr@by miał na myśli.
Sprawdź najpierw te stery,jeźeli nie pomogą bedziemy dalej kombinować.
MarcinX
Dodano
01.11.2004 19:43:21
Catalyst – podstawowe i oficjalne sterowniki dla kart Ati
Omegi – sterowniki zmodyfikowane dla zwiększenia wydajności i podkręcalności karty, chociaź to dyskusyjna teza.

Jeśli chodzi o chłodzenie, musisz sprawdzić palcem czy radiator się mocno nagrzewa, jeśli jest letni to albo masz wszystko okej z chłodzeniem lub radiator źle przylega do GPU (Graphics Proccesing Unit – Procesor Graficzny) Moźna w tym przypadku odmontować radiator, wyczyścić pozostałości gluta (pasty termoprzewodzącej) i nasmarować nową porcją pasty (cieniutko)

Jeśli radiator jest gorący to proponuje pokombinować nad chłodzonkiem bardziej wydajnym dla karty.
spiderko
Dodano
01.11.2004 19:43:02
wszystko ladnie pieknie ale o co chodzi z omegami? i catalistami? chodzi o sterowniki? jak tak to jakie mam sciagnac?

Far Cry sama sobie ustawila domyslne parametry i podczas gry sciane przebijaly niebo i wszytsko bylo do kitu ale gra jakotako nie przycinala. Nie rozumiem o co chodzi z tymi catalistami mam dopiero ta karte od niedawna i jeszcze nie czaje tej nowoczesnosci.

co mam zrobic zeby sie karta nie przegrzewala wczesniej mialem Geforce2 i nic takiego sie nie dzialo. O co chodzi?
gary
Dodano
01.11.2004 19:16:13
W Far Cry skorzystaj z autoconfigurator`a, niech sam dobierze optymalne ustawienia względem Twojej karty.
Właściwości sterownika ustaw na domyślne i radziłbym nie wyłączać VPU Recovery, po to on jest aby w takich przypadkach zapobiegał uszkodzeniu karty.
Uruchom grę i zobacz manualnie czy się radiator mocno nagrzewa.
Spróbuj takźe na Catalyst`ach, ale IMO wygląda to na przegrzanie GPU lub spadki napięcia PSU, więć je takźe moźesz sprawdzić.
McScr@by
Dodano
01.11.2004 17:21:47
Zmień Omegi na nowe Catalysty,wyłącz VPU Recowery w opcjach sterownika.
MarcinX
Dodano
01.11.2004 17:07:20
Zmień Omegi na nowe Catalysty,wyłącz VPU Recowery w opcjach sterownika.
MarcinX
Dodano
01.11.2004 17:07:20
gary
Dodano:
01.11.2004 16:59:43
Komentarzy:
11
Strona 1 / 1