Visual c++
Dlaczego napisany program w Visul c++ nie działa na kompie, na którym nie ma zainstalowanego Visual c++ i jak to moźna naprawić?? Prosze o szybką pomoc.
Odpowiedzi: 5
Dzięki!!
Wiedziałem, źe chodzi aby dodać kilka bibliotek dll (MSVCRTD.DLL, MFCO42D.DLL, MFC42D.DLL), ale myślałem, źe trzeba w system32 je władować, a tu wystarczy tylko, aby były w folderze z programem. Jeszcze raz dzięki. :D
Wiedziałem, źe chodzi aby dodać kilka bibliotek dll (MSVCRTD.DLL, MFCO42D.DLL, MFC42D.DLL), ale myślałem, źe trzeba w system32 je władować, a tu wystarczy tylko, aby były w folderze z programem. Jeszcze raz dzięki. :D
mam tą bibliotekę na dysku z xp home (w pro jej nie ma)
E:WINXPDEsystem32dllcache\r E:WINXPDEWinSxSx86_Microsoft.Tools.VisualCPlusPlus.Runtime–Libraries.Resources_6595b64144ccf1df_6.0.0.0_de–DE_b5f95279\r
Wprawdzie nazywa się mfc42deu.dll, ale jest ostemplowana jako
MFC Language Specific Resources
Microsoft (R) Visual C++
i zapewne przypałętała się z sp2. Skoro ją masz to promuj swój program razem z nią, wystarczy źe będzie w tym samym katalogu co exe który z niej koźysta, ale to pewnie wiesz
E:WINXPDEsystem32dllcache\r E:WINXPDEWinSxSx86_Microsoft.Tools.VisualCPlusPlus.Runtime–Libraries.Resources_6595b64144ccf1df_6.0.0.0_de–DE_b5f95279\r
Wprawdzie nazywa się mfc42deu.dll, ale jest ostemplowana jako
MFC Language Specific Resources
Microsoft (R) Visual C++
i zapewne przypałętała się z sp2. Skoro ją masz to promuj swój program razem z nią, wystarczy źe będzie w tym samym katalogu co exe który z niej koźysta, ale to pewnie wiesz
Jest napisane źe brakuje mfc42d.dll. Czy da się coś zrobić aby chodziło na innych kompach bez Visual??
Nie moze nie dzialac, poniewaz biblioteka VC++ jest odrazu instalowana z systemem. Moze brakowac jakiejs biblioteki...
Zapewne wywala Ci jakis blad. Podaj jego tresc to moze cos sie poradzi.
Zapewne wywala Ci jakis blad. Podaj jego tresc to moze cos sie poradzi.
Nie wydaje mi sie źeby powem niedziałania programu było brak zainstalowanego Visuala
Strona 1 / 1