Vista , Xp , i dużo rozmyśleń...

Witam. Mam komputer na którym jest zainstalowany oryginalna Vista. Jednak Vista niezbyt mi pasuje więc chciałbym mieć również XP.Vista została dostarczona z komputerem, jest zainstalowana na partycji C:, a Xp chciałbym zainstalować na D:. Czy mógł by ktoś po kolei wprowadzić mnie w ten temat ? Chciałbym zachować i Viste i Xp oraz mieć możliwość wyboru systemu przy starcie komputera.

Odpowiedzi: 1

W skrócie: 1. Instalujesz Windows XP na partycji D; 2. Wkładasz płytkę instalacyjną Windows Vista i naprawiasz bootloadera zamiast instalować Vistę. 3. Logujesz się na Vistę i albo bawisz sie bceditem albo sięgasz po VistaBootPro, żeby dodać wpis wyboru Windows XP. Polecam to drugie dla początkującego - zawęża się to do określenia partycji, gdzie stoi system.
Ad@$
Dodano
17.09.2008 00:57:40
  • Tytanit 17.09.2008 16:52:30

[quote=Ad@$]W skrócie: 1. Instalujesz Windows XP na partycji D; 2. Wkładasz płytkę instalacyjną Windows Vista i naprawiasz bootloadera zamiast instalować Vistę. 3. Logujesz się na Vistę i albo bawisz sie bceditem albo sięgasz po VistaBootPro, żeby dodać wpis wyboru Windows XP. Polecam to drugie dla początkującego - zawęża się to do określenia partycji, gdzie stoi system.[/quote] A jak się naprawia tego bootloadera??, i czy jeżeli mam już zainstalowaną vistę to muszę ją odinstalować i dopiero zainstalować Xp??

• Tytanit 18.09.2008 22:28:09

Edit: Niestety nie mam płyty instalacyjnej visty. czy jest możliwość zrobienia tego bez takowej?? Za pomoc z góry dziękuję.

Tytanit
Dodano:
17.09.2008 00:38:14
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1