Vista i XP

Witam! Mam zainstalowaną Vistę na laptopie. Chciałem zainstalować Windowsa XP na drugiej całkowicie wolnej partycji z systemem plików NTFS. Pp zabootowaniu na bluescreenie wyskoczył mi komunikat "Instalator nie znajduję żadnych dysków twardych na moim komputerze. Upewnij się, że dyski twarde podłączone są prawidłowo i konfiguracja ich jest poprawna... Instalacja nie może być kontynuowana, naciśnij F3 aby zakończyć instalatora." Dysk mam sprawny na jednej partycji działa Vista, a druga stoi pusta. Co w takiej sytuacji mam zrobić.

Odpowiedzi: 4

Anathema - to jest taki ? - morda zdziwieniem ociekająca - Pewnie wystarczy słowo użyte przeze mnie, by i do niego dojść ( sprawdzać nie bede - morda zawstydzona jako panna na widok męskiego ....... łokcia ).
Rebe
Dodano
07.07.2007 22:00:57
  • Anathema 08.07.2007 10:26:02

[quote=Rebe]Anathema - to jest taki ? - morda zdziwieniem ociekająca - Pewnie wystarczy słowo użyte przeze mnie, by i do niego dojść ( sprawdzać nie bede - morda zawstydzona jako panna na widok męskiego ....... łokcia ).[/quote] A jest, jest Rebe. I oczywiście wyszukiwanie zapewne by do niego doprowadziło - pod warunkiem, iż kolega by wyników nie zwężył do tego działu ;-)

Pewnie poszukanie w archiwum pod "bcdedit" wystarczy.
Rebe
Dodano
07.07.2007 19:30:33
  • Anathema 07.07.2007 19:36:40

[quote=Rebe]Pewnie poszukanie w archiwum pod "bcdedit" wystarczy.[/quote] ...lub odwiedziny w FAQ Windows Vista -> http://forum.centrumxp.pl/Default.aspx?g=posts&t=35069

• Anathema 07.07.2007 19:42:47

[quote=Rebe]Pewnie poszukanie w archiwum pod "bcdedit" wystarczy.[/quote] ...lub odwiedziny w FAQ Windows Vista -> http://forum.centrumxp.pl/Default.aspx?g=posts&t=35069

Ok, już sobie poradziłem, tylko że nie mam "okna" wyboru systemów. Cały czas bootuje mi się Xp, jak mogę temu zaradzić?
bro
Dodano
07.07.2007 19:22:07
Przeszukac forum bo i tematów masa takich była. Podac strowniki do kontrolera na dyskietce (F6 podczas startu instalatora), jak sie nie ma floapa to integracja sterowników nLitem, albo pogrzebanie w biosie - AHCI albo cos w ten deseń do przełaczenia. Temat raczej nie jest związany z Vista tylko z XP. I ląduje w dziale Windows XP.
Żółty
Dodano
07.07.2007 17:52:19
bro
Dodano:
07.07.2007 15:15:17
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1