video chat na tlenie
Ja i mój kumpel mamy XP i uźywamy tlen.
Ale jest problem.
Gdy chcę nawiązać z nim połąćzenie video to po wyrazonej zgodzie jest alert ,źe nie moźna ustanowic połączenia bezpośredniego.
Sprawdzałem i ja i on mamy wyłączone firewalle i zapory.
(Ja mam neo a on lan)
Czy któś potrafi mi pomóc?
:?: :?: :?: :?: :?:
"Heyah" :!: :twisted: :!: :twisted: :!:
Ale jest problem.
Gdy chcę nawiązać z nim połąćzenie video to po wyrazonej zgodzie jest alert ,źe nie moźna ustanowic połączenia bezpośredniego.
Sprawdzałem i ja i on mamy wyłączone firewalle i zapory.
(Ja mam neo a on lan)
Czy któś potrafi mi pomóc?
:?: :?: :?: :?: :?:
"Heyah" :!: :twisted: :!: :twisted: :!:
Odpowiedzi: 4
Dzięki na szczęście pomogło.
Jestem uratowany.
:D :D :D
Jestem uratowany.
:D :D :D
gusioo:
To zaleźy czy ten kolega ma adres IP wewnętrzny. Bo jak tak, to jest za NAT'em i z połączenie peer to peer nici.
Bzdura!
Wystarczy, źe jedna ze stron ma bezpośredni dostęp do sieci, tzn. nie znajduje się za zaporą albo ma udostępniony odpowiedni port, i moźna ustanowić połączenie. Skoro masz neo, niewspółdzielone, to upewnij się, źe nic nie stoi na przeszkodzie, jeśli instalowałeś SP2 to być moźe masz włączoną systemową zaporę, ale to tylko dygresja. Spróbuj ręcznie skonfigurować Tlena do połączeń bezpośrednich (Opcje > Ustawienia programu > Przesyłanie plików). Spróbuj tam zaznaczyć wykrywanie zewnętrznego IP.
Pozdrawiam!
To zaleźy czy ten kolega ma adres IP wewnętrzny. Bo jak tak, to jest za NAT'em i z połączenie peer to peer nici.
nie mam tlenu przed sobą niestety, ale w opcjach gG jest coś takiego jak "zezwalaj na połączenie bezpośrednie" poszukaj tego w tlenie i po sprawie
Strona 1 / 1