Uźycie procka wzrasta do 100%! HELP
W komputerze mam procesor Pentium 4 1.7. Mój problem polega na tym, źe uźycie procesora przy uruchomieniu prostych aplikacji wzrasta do 100% co bynajmniej jest troche dziwne. Nie mam pojęcia, czy mam problem z systemem, czy z prockiem jest cos nie tak? Na początku myslałem źe mam zawalony komputer jakimiś bzdetami ale to teź nie było to. nie chce mi sie robić foramtu, źeby przekonac sie co nie gra więc proszę o pomoc. pozdrawiam :?
Odpowiedzi: 11
pewnie ma w autostarcie jakas gre ktora odpala sie w tray'u ;]
A jaki to proces zajmuje Ci wiekszosc czasu CPU? Sprawdz w menedzerze zadan –> procesy
przeinstaluj kompa od nowa i niebedzie ci rzed na 100% procek
HEHE. Posprawdzałem wszystko. Wywaliłem co niepotrzebne, wirusów nie mam, nawet zwiększyłem pamięć wirtualną...i nic, procek szaleje nadal.
Juź nie mam pojęcia co jest grane i nie chce więcej tracić czasu więc zastosuje to co najlepsze na niewiedze, czyli format. (moze być tak wiele przyczyn, źe głowa puchnie) Pozdrawiam 8)
Juź nie mam pojęcia co jest grane i nie chce więcej tracić czasu więc zastosuje to co najlepsze na niewiedze, czyli format. (moze być tak wiele przyczyn, źe głowa puchnie) Pozdrawiam 8)
Rebe nie zrozumiales mych intencji. Żadna amikoszoneria itp.
Owszem, wszystko co napisales jest prawda, ale IMHO pokazanie screena z procesow duzo by rozwialo. Czyz nie mozna dostrzec zuzycia pamiec i to nawet dla kazdego procesu osobno? Wszystkie procesy mozna dojrzec – tak jak napisales czy jest ich 15 czy 3 razy wiecej.
Owszem, wszystko co napisales jest prawda, ale IMHO pokazanie screena z procesow duzo by rozwialo. Czyz nie mozna dostrzec zuzycia pamiec i to nawet dla kazdego procesu osobno? Wszystkie procesy mozna dojrzec – tak jak napisales czy jest ich 15 czy 3 razy wiecej.
Po pierwsze to Ad@$ uwaźaj bym nie pomyślał, źe na rzeczy coś jest w powiedzeniu "za pan brat swinia z pastuchem".
Po drugie zaś – czy juź moźe odkryłeś, źe system na dizeń dobry moźe brać 100MB pamięci i grubo ponad 200 – to bez źadnych wydumanych programów i źe miedzy pierwszym, a drugim przypadkiem jest np. dla 256MB RAM–u kolosalna róźnica?
Czy wiesz, źe syastem moze pracowac z uruchominonymi góra 15 procesami ,ale równie dobrze ich liczba moze być i 3–krotnie większa?
Jeźlei nie to patrzpytanie poprzednie.
A wieszm oze, źe w wypadku braku pamięci RAM system musi pracować w oparciu o plik wymiany, która to praca jest znacznie wolniejsza?
Jeźeli do teog dodać i ew. tryb pracy samego dysku i jego wpływ na to co się dzieje – łacznie z tym, źe PIO obciąźa procesor zdecydowanie bardziej niź DMA – to juź mamy komplet odpowiedzi na Twoje wątpliwości co do zasadności moich pytań.
Nim więc następnym razem za rozbieranie na czynniki peirwsze moich wypowiedzi sie weźmiesz doucz się.
Po drugie zaś – czy juź moźe odkryłeś, źe system na dizeń dobry moźe brać 100MB pamięci i grubo ponad 200 – to bez źadnych wydumanych programów i źe miedzy pierwszym, a drugim przypadkiem jest np. dla 256MB RAM–u kolosalna róźnica?
Czy wiesz, źe syastem moze pracowac z uruchominonymi góra 15 procesami ,ale równie dobrze ich liczba moze być i 3–krotnie większa?
Jeźlei nie to patrzpytanie poprzednie.
A wieszm oze, źe w wypadku braku pamięci RAM system musi pracować w oparciu o plik wymiany, która to praca jest znacznie wolniejsza?
Jeźeli do teog dodać i ew. tryb pracy samego dysku i jego wpływ na to co się dzieje – łacznie z tym, źe PIO obciąźa procesor zdecydowanie bardziej niź DMA – to juź mamy komplet odpowiedzi na Twoje wątpliwości co do zasadności moich pytań.
Nim więc następnym razem za rozbieranie na czynniki peirwsze moich wypowiedzi sie weźmiesz doucz się.
Rebe:
Jak juź źeście skończyli tę wymianę uprzejmości to moze Autor wyjaśni mi co jest na tym załaczonym obrazku, który jakoś nie chce się pokazać?
Mnie wliczasz?
Rebe:
A tryb pracy dysku to ?
A zajętość pamięci to?
Hermes:
przy uruchomieniu prostych aplikacji...
...to jaki moze byc odczyt z dysku? A jak zawalona pamiec?
Rebe:
A porządek na dysku zrobiony?
A odrobaczenie przeprowadzone?
Hermes:
Na początku myslałem źe mam zawalony komputer jakimiś bzdetami ale to teź nie było to
Oj Rebuś ;) Przeciez pisze, ze nie zawalony "bzdetami". Teraz tylko albo nalezy uwierzyc i/lub pomyslec czy o robole sie rozchodzi czy o bajzel (nie tylko na dysku)
Jak juź źeście skończyli tę wymianę uprzejmości to moze Autor wyjaśni mi co jest na tym załaczonym obrazku, który jakoś nie chce się pokazać?
A tryb pracy dysku to ?
A zajętość pamięci to?
A wiecej pisął nie będę, bo teź mnie nawyzywają , źe się nie znam.
PS.
O moźliwych przyczynach obciązania CPU rzeczywiście jest w archiwum do poszukania i poczytania. Nie ma iwęc powodów byś się na takie odeśłanie obruszął – tym bardziej, źe Twój post do najtreściwszych nie naleźy.
A tryb pracy dysku to ?
A zajętość pamięci to?
A wiecej pisął nie będę, bo teź mnie nawyzywają , źe się nie znam.
PS.
O moźliwych przyczynach obciązania CPU rzeczywiście jest w archiwum do poszukania i poczytania. Nie ma iwęc powodów byś się na takie odeśłanie obruszął – tym bardziej, źe Twój post do najtreściwszych nie naleźy.
Log z HJT i screen z procesow
Widać, źe trafiłem na sopecjaliste od mojego problemu. Jak masz pisać o byle czym, to nie pisz wcale. Szczególnie pozdrawiam :wink:
skorzystaj z wyszukiwarki, bo takich tematów było w ch... duźo :)
Strona 1 / 1