uźycie procesora 100 % – format nie pomaga

Piszę tego posta bo to doprowadza mnie juź powoli do szału. By mi to nie przeszkadzało gdyby nie fakt źe kiedy uźycie procesora skacze na 100 % mycha prawie w ogóle mi nie działa (nie da się poruszać kursorem).
Dzieje się to niemal bezprzerwy, nawet gdy klikam prawym przyciskiem myszy na jakimś pliku czy folderze. Robiłem foramata juź kilka(naście) razy, ale to nic nie pomogło.
Ostatnio wyciągnąłem z kompa procesor, pamięć ram i karte graficzną no i jakby się poprawiło, ale na krótko bo po godzinie z powrotem było tak jak wcześniej.
Czy wie ktoś od czego to moźe zaleźec?

Odpowiedzi: 3

jak antyvirusy nie pomoźe...
to sprawdź czy wentylator od procesora dobrze przylega, bo moźe procek sie przegrzewać... posprawdzaj temperatury procka karty graficznej (np. w bios). jak masz sieć to spróbuj odłaczyć i zobaczyć czy jest normalnie moźe jakiś dowcipniś (sasiad) trojanem jakims sie bawi... a moźe coś w biosie poprzestawiales, wiec go zrestartuj... moźe pomoźe :D
Renilps
Dodano
22.01.2005 18:00:38
Komputer zabezpieczony (antywir ,Firewall).
Zrobiłeś skan na szkodniki ?
Wejdź w menager zadań i zobacz który proces zajmuje 100%
Co z tego źe zrobisz format jeźeli coś moźe siedzieć na innej partycji (jeźeli istnieje) lub płytce z backupem danych.
MarcinX
Dodano
22.01.2005 17:09:53
ja mialem jakiegoś robak w systemie, który to powodował.. ale wystarczylo usunąć jego proces z menedźera a potem skasować plik i wywalić ze startup–u :)
XenonX
Dodano
22.01.2005 13:18:47
DJ Michu
Dodano:
22.01.2005 12:20:28
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1