UXTheeme jak to odinstalować?
Witam
Może ktoś pomoże tak jak w temacie, jak usunąć uxtheme.dll. Oczywiście bez ponownego instalowania systemu.
Odpowiedzi: 4
niestety nie udało się. Z dysku się wgrywa natomiast uxthene.dll nie można tego usunąć, wyskakujetaka komenda.Próbowałem też zainstalować nowszego patch ver. 5 ale też są z tym problemy, prosi o kontakt z wydawcą.
Więc pozostaje chyba pozostawienie tego.
Jeśli chodzi o komendę expand to modyfikowałem to na inne sposoby bo nie mam katalogu cache ale i tak to nie pomogło. Więc odinsatlowanie tego w tych 2 trybach awaryjnych nie dało rady. Jedynie w trybie awaryjnym z wiersza poleceń udało mi sie wyciąć sary uxtheme.dll ale później ssystem się wywalił i musiałem wkleić to ponownie.
To tyle.... Szkoda, że jest problem z usunięciem tego.....
Np uruchomić konsole odzyskiwania i uzyć polecen
[quote]expand x:\i386\uxtheme.dl_ c:\windows\system32\uxtheme.dll
del c:\windows\system32\dllcache\uxtheme.dll[/quote]
gdzie x - literka napędu z włożona instalka Windowsa
Jeżeli masz systm gdzie indziej niż c:\windows to zmień sobie odpowiednio polecenia
Może wystarczy w trybie awaryjnym albo w trybie awaryjnym z wierszem polecenia uzyc tych komend - nie wiem czy są wówczas "trzymane" przez system - sam musisz sprawdzić.
Może być taki sposób, ale jak to zrobić aby całkowicie usunąć ten patch UXTheme ?
Usunąć ?? Czy przywrócić oryginalny plik ?? Jak przywrócić to chocby expandem z plytki instalacyjnej wyciągnąć.
Strona 1 / 1