Utworzenie lub zapis pliku tymczasowego potrzebnego do zainicjowania nie było możliwe

Pozdrawiam i proszę o pomoc. Po użyciu (z konta z uprawnieniami administratora) Ashampoo WinOptimizer Platinum 3 (opcja Easy mode) do czyszczenia Rejestru i do czyszczenia dysku ze zbędnych plików i upewnieniu się, że nie spowodowało to szkód, skasowałem usunięte pliki i kopię Rejestru. Po pewnym czasie okazało się, że trzeba było sprawdzenia dokonać również na koncie z ograniczonymi uprawnieniami. Wyszło bowiem po pewnym czasie, że nie da się na nim (koncie z ograniczonymi uprawnieniami) uruchomić niektórych programów – konkretnie słowników (angielskiego i niemieckiego) Leksykonia firmy Lexland oraz e-Teacher’ów (angielskiego i niemieckiego) firmy Nahlik Soft. Próby kończą się komunikatem wyświetlanym na pojawiającym się formularzu z nagłówkiem „16-bitowy podsystem Windows”: [b]C:\DOKUME~1\Bartek\USTAWI~1\TEMP\. Utworzenie lub zapis pliku tymczasowego potrzebnego do zainicjowania nie było możliwe. Sprawdź, czy ścieżka katalogu istnieje oraz czy jest dostępne miejsce na dysku. Wybierz przycisk „Zamknij”, aby zakończyć działanie aplikacji.[/b] Sprawdziłem - na dysku jest wolne miejsce (kilka gigabajtów), foldery wymienione w komunikacie istnieją. Dodatkowy problem jest taki, że na ograniczonym koncie nie daje się uruchomić aplikacji z uprawnieniami administratora. Próby kończą się komunikatem: [b]System Windows nie może uzyskać dostępu do określonego urządzenia, ścieżki lub pliku. Możesz nie mieć odpowiednich uprawnień, aby uzyskać dostęp do elementu.[/b] Inne programy (np. Microsoft Office, Nero czy Panda) działają bez problemów. Próbowałem, czy nie pomoże przywracanie systemu do stanu przed użyciem WinOptimizera, ale nie pomogło i cofnąłem je. Nie pomaga również odinstalowanie i ponowna instalacja szwankujących programów. Za wszelkie porady będę bardzo wdzięczny.

Odpowiedzi: 0

dziadek2007
Dodano:
24.10.2007 21:58:04
Komentarzy:
0
Strona 0 / 0