Utrata połączenia z internetem
Mój komputer po pozostawieniu go na dłuźszy czas (ok. 5–6 god.)traci połączenie z internetem. Tylko restart przywraca to połączenie na nowo. Korzystam z sieci lanowskiej, zabezpieczenia to Kerio i Kaspersky.
Odpowiedzi: 4
Odznaczyłem oszczedzanie energii, bez skutku. Niestety problem wciąz się pojawia. Czy w dzienniku zdarzeń pojawi się komunikat, co było przyczyną rozłączenia, a jeśli tak, to jaki?
Połączony jestes zwykłą sieciówką jak sądze, sprawdz sobie czy w menadzerze urządzeń nie masz na tej sieciówce włączonego oszczędzania energii, komputer po określonym czasie bezczynności wyłącza określony sprzęt.
Jeśli w tym momencie masz ustawienia pobierane z DHCP, na próbe ustaw wszystko ręcznie w TCP/IP.
Jeśli w tym momencie masz ustawienia pobierane z DHCP, na próbe ustaw wszystko ręcznie w TCP/IP.
Siec LAN, więc nic nie ustawiam, włączam kompa i internet jest. Natomiast co do utracenia połączenie, to nic mi nie wiadomo, po prostu po jakims czasie chcę coś sprawdzić w internecie i lipa. Komputer włączony jest oczywiście cały czas.
W jaki sposob traci to polaczenie ? Co z ustawieniami sieci ? Zmieniaja sie w jakis posob ? Ustawienia otrzymujesz z serwera DHCP, czy moze wpisujesz recznie ?
Za duzo danych podales. Nie wiadomo za co sie chwycic.
Za duzo danych podales. Nie wiadomo za co sie chwycic.
Strona 1 / 1