Utracone foldery

Po podłaczaniu dysku do komputera i odpaleniu systemu zauwaźyłem brak kilku katalogów(problem dotyczy sie wszystkich katalogow z dysku na litere E,F,P choc
nietylko)foldery te pod windowsem sa teraz widziane jako pliki bez zadnego rozszezenia i maja wilekosc po 32,0 KB. Zdaje sie ze zagubione dane leza w ukrytych
katalogach FOUND.000 i FOUND.001(tak by wynikalo z ich wielogigwej obietosci jednak wsrodku nich sa tylko tysiace jakis dziwnych pliczkow z rozszezenie*.chk)
Narazie uźyłem tylko scandiska ktory twierdzi ze jest wszystko OK.
Wiem ze programy takie jak Easy Recovery czy GetDataBack wyszukaja zapewne utracone pliki,ale jest tego cala masa i nawet niemam drugiego tak pojemnego dysku gdzie mogl bym to wszystko zapiscac.
Czy ktos zna moze jakis program lub sposob na ulokowanie tych danych na swoim
dawnym miejscu.

z gory dzeki za pomoc

Odpowiedzi: 4

zamiast kilku folderów pojawiły mi się tylko ich nazwy bez źadnego rozszerzenia

A jakieź to rozszerzenie mają mieć foldery ?
Moźe jednak ciut doprecyzujesz to co napisaleś poprzednio? – O ile nie zechcesz skorzystać z sugestii Bobiego.
Rebe
Dodano
01.12.2005 08:10:46
Po 1 :
Dobrze źe temat odświerzyłeś, zamiast zakładać kolejny podobny

Po 2 :
Te pliki found.001 itd prawdopodobnie są, tyle źe w opcjach folderów w panelu sterowania na zakładce widok musisz zaznaczyć opcję Pokaź pliki ukryte oraz odznaczyć opcję ukryj chronione pliki systemu operacyjnego, źeby je zobaczyć

Po 3 :
Jedyne co mi na myśl przychodzi, to rozwiązanie które podał Bobi dwa posty wyźej
MetaVirus
Dodano
01.12.2005 04:51:08
sorry ze odświerzam stary temat ale u mnie jest teraz podobnie, zamiast kilku folderów pojawiły mi się tylko ich nazwy bez źadnego rozszerzenia, tyle ze u mnei nie ma folderów found.001 itp, po prostu zniknęło. dysk raczej nie jest uszkodzony bo wszysto działało jak naleźy, moźe to jakiś wirus?
Dymian666
Dodano
01.12.2005 02:48:53
Te pliki to właśnie chkdsk stworzył, odzyskał je z uszkodzonych prawdopodobnie obszarów na dysku.
IMO bez dodatkowego dysku/partycji nic z tym nie zrobisz, bo odzyskujac dane z jednego obszaru automatycznie zamaźesz drugi.
Spróbuj programu PC INSPECTOR File Recovery oraz innych tego typu.
Tego przywołałem z racji tej ze jest darmowy i nieźle sobie radzi.
Na końcu to sprawdz ten dysk jakims narzedziem do testowania bo takie przygody czesto są zwiastunem gorszych sytuacji ze zwalonym HDD włącznie.
PS: W programach masz przyklejony temat o odzysku danych – zajrzyj.
Bobi
Dodano
20.06.2005 10:54:30
pajrat
Dodano:
20.06.2005 04:08:12
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1