Utracone foldery
Po podłaczaniu dysku do komputera i odpaleniu systemu zauwaźyłem brak kilku katalogów(problem dotyczy sie wszystkich katalogow z dysku na litere E,F,P choc
nietylko)foldery te pod windowsem sa teraz widziane jako pliki bez zadnego rozszezenia i maja wilekosc po 32,0 KB. Zdaje sie ze zagubione dane leza w ukrytych
katalogach FOUND.000 i FOUND.001(tak by wynikalo z ich wielogigwej obietosci jednak wsrodku nich sa tylko tysiace jakis dziwnych pliczkow z rozszezenie*.chk)
Narazie uźyłem tylko scandiska ktory twierdzi ze jest wszystko OK.
Wiem ze programy takie jak Easy Recovery czy GetDataBack wyszukaja zapewne utracone pliki,ale jest tego cala masa i nawet niemam drugiego tak pojemnego dysku gdzie mogl bym to wszystko zapiscac.
Czy ktos zna moze jakis program lub sposob na ulokowanie tych danych na swoim
dawnym miejscu.
z gory dzeki za pomoc
nietylko)foldery te pod windowsem sa teraz widziane jako pliki bez zadnego rozszezenia i maja wilekosc po 32,0 KB. Zdaje sie ze zagubione dane leza w ukrytych
katalogach FOUND.000 i FOUND.001(tak by wynikalo z ich wielogigwej obietosci jednak wsrodku nich sa tylko tysiace jakis dziwnych pliczkow z rozszezenie*.chk)
Narazie uźyłem tylko scandiska ktory twierdzi ze jest wszystko OK.
Wiem ze programy takie jak Easy Recovery czy GetDataBack wyszukaja zapewne utracone pliki,ale jest tego cala masa i nawet niemam drugiego tak pojemnego dysku gdzie mogl bym to wszystko zapiscac.
Czy ktos zna moze jakis program lub sposob na ulokowanie tych danych na swoim
dawnym miejscu.
z gory dzeki za pomoc
Odpowiedzi: 4
zamiast kilku folderów pojawiły mi się tylko ich nazwy bez źadnego rozszerzenia
A jakieź to rozszerzenie mają mieć foldery ?
Moźe jednak ciut doprecyzujesz to co napisaleś poprzednio? – O ile nie zechcesz skorzystać z sugestii Bobiego.
Po 1 :
Dobrze źe temat odświerzyłeś, zamiast zakładać kolejny podobny
Po 2 :
Te pliki found.001 itd prawdopodobnie są, tyle źe w opcjach folderów w panelu sterowania na zakładce widok musisz zaznaczyć opcję Pokaź pliki ukryte oraz odznaczyć opcję ukryj chronione pliki systemu operacyjnego, źeby je zobaczyć
Po 3 :
Jedyne co mi na myśl przychodzi, to rozwiązanie które podał Bobi dwa posty wyźej
Dobrze źe temat odświerzyłeś, zamiast zakładać kolejny podobny
Po 2 :
Te pliki found.001 itd prawdopodobnie są, tyle źe w opcjach folderów w panelu sterowania na zakładce widok musisz zaznaczyć opcję Pokaź pliki ukryte oraz odznaczyć opcję ukryj chronione pliki systemu operacyjnego, źeby je zobaczyć
Po 3 :
Jedyne co mi na myśl przychodzi, to rozwiązanie które podał Bobi dwa posty wyźej
sorry ze odświerzam stary temat ale u mnie jest teraz podobnie, zamiast kilku folderów pojawiły mi się tylko ich nazwy bez źadnego rozszerzenia, tyle ze u mnei nie ma folderów found.001 itp, po prostu zniknęło. dysk raczej nie jest uszkodzony bo wszysto działało jak naleźy, moźe to jakiś wirus?
Te pliki to właśnie chkdsk stworzył, odzyskał je z uszkodzonych prawdopodobnie obszarów na dysku.
IMO bez dodatkowego dysku/partycji nic z tym nie zrobisz, bo odzyskujac dane z jednego obszaru automatycznie zamaźesz drugi.
Spróbuj programu PC INSPECTOR File Recovery oraz innych tego typu.
Tego przywołałem z racji tej ze jest darmowy i nieźle sobie radzi.
Na końcu to sprawdz ten dysk jakims narzedziem do testowania bo takie przygody czesto są zwiastunem gorszych sytuacji ze zwalonym HDD włącznie.
PS: W programach masz przyklejony temat o odzysku danych – zajrzyj.
IMO bez dodatkowego dysku/partycji nic z tym nie zrobisz, bo odzyskujac dane z jednego obszaru automatycznie zamaźesz drugi.
Spróbuj programu PC INSPECTOR File Recovery oraz innych tego typu.
Tego przywołałem z racji tej ze jest darmowy i nieźle sobie radzi.
Na końcu to sprawdz ten dysk jakims narzedziem do testowania bo takie przygody czesto są zwiastunem gorszych sytuacji ze zwalonym HDD włącznie.
PS: W programach masz przyklejony temat o odzysku danych – zajrzyj.
Strona 1 / 1