uszkodzony dysk CD z oryginałem programu Windows

Mam uszkodzoną płytę instalacyjną Widnows XP Home Edition OEM Software (wynik zabaw dzieci pod kontrtolą teściowej)-pękniętą. Nie mam tzw. kopii zapasowej.Pozastaje mi opakowanie, certyfikat, naklejka na komputerze.Czy jest możliwość pobrania z sieci oprogramowania do którego będzie pasował mój klucz???Ewentualnie czy mogę zrobić coś z plikami swojego komputera ,by wykorzystać to do reinstalacji systemu,kiedy np.padnie dysk albo system całkiem zjedzą szkodniki (ostatni dwa dni wojowałem z czymś co samo wycięło mi oprogramowanie antywirusowe i nie dawało zainstalować a-wira--dopiero szczepionka Gdata i AntiBagle dało temu radę............a jak całkiem padnie??) ](*,) ](*,) ](*,) Proszę o radę.:redface:

Odpowiedzi: 6

Dziękuję za pomoc..Pozdrawiam serdecznie.
007roman
Dodano
05.04.2008 18:07:28
Wystarczy jak udasz się do partnera Microsoft, oni sprowadzą dla Ciebie nowy nośnik, oczywiście trzeba legitymować się kwitami na legalność sys.
Faker
Dodano
03.04.2008 14:57:59
Ja, swego czasu, używałem telefonu by "dogadać się" z kimś żywym i ustalić ew. szczegóły operacji z wysyłką nośnika związanej ( dawno było więc nie wien na ile się kwestie dokumentacyjne mogły zmienić ).
Rebe
Dodano
02.04.2008 08:48:44
Dziękuję za rady -skorzystam z podpowiedzi Rabe. Proszę jedynie o potwierdzenie---witryna microsoft.com.pl-----pomoc----pomoc techniczna----przesyłanie zgłoszenia do pomocy technicznej ----i wysłać e-mail. Jeżeli to ta droga to dziękuję , skorzystam .
007roman
Dodano
01.04.2008 23:30:44
Jest jeszcze jedna opcja - niestety płatna, ale za to dająca 100% spokoju : Kontakt z MS i prośba o nadesłanie nośnika ( koszt wynosił ok. 100zł ),. Pewnie zostąłbyś poproszony o jakieś potwierdzenia legalności posiadanego systemu, ale to akurat, z opisu sądząc, nie jest problem. Ta dowolność źródła, o której pisął anathema, jest ograniczona w sytuacji, gdy sprzet jest markowy - wtedy klucz podany przy standardowej instalce moze nie zostać przyjęty. - To uzupełnienie podaje tylko z ostrożności, bo w postu nie wynika izby tkaa sytuacja miała miejsce.
Rebe
Dodano
01.04.2008 08:59:26
To nieistotne zjakiej płyty system zainstalujesz w razie czego, najważniejsze, że masz oryginalny nośnik - nikt tego nie sprawdzi ;-) Inna opcja to zrobienie backupu bieżącego systemu i jego przywrócenie w razie ewentualnej awarii OSu.
Anathema
Dodano
01.04.2008 01:11:36
007roman
Dodano:
31.03.2008 23:19:10
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1