uszkodzony dysk CD z oryginałem programu Windows
Mam uszkodzoną płytę instalacyjną Widnows XP Home Edition OEM Software (wynik zabaw dzieci pod kontrtolą teściowej)-pękniętą.
Nie mam tzw. kopii zapasowej.Pozastaje mi opakowanie, certyfikat, naklejka na komputerze.Czy jest możliwość pobrania z sieci oprogramowania do którego będzie pasował mój klucz???Ewentualnie czy mogę zrobić coś z plikami swojego komputera ,by wykorzystać to do reinstalacji systemu,kiedy np.padnie dysk albo system całkiem zjedzą szkodniki
(ostatni dwa dni wojowałem z czymś co samo wycięło mi oprogramowanie antywirusowe i nie dawało zainstalować a-wira--dopiero szczepionka Gdata i AntiBagle dało temu radę............a jak całkiem padnie??)
](*,) ](*,) ](*,)
Proszę o radę.:redface:
Odpowiedzi: 6
Dziękuję za pomoc..Pozdrawiam serdecznie.
Wystarczy jak udasz się do partnera Microsoft, oni sprowadzą dla Ciebie nowy nośnik, oczywiście trzeba legitymować się kwitami na legalność sys.
Ja, swego czasu, używałem telefonu by "dogadać się" z kimś żywym i ustalić ew. szczegóły operacji z wysyłką nośnika związanej ( dawno było więc nie wien na ile się kwestie dokumentacyjne mogły zmienić ).
Dziękuję za rady -skorzystam z podpowiedzi Rabe.
Proszę jedynie o potwierdzenie---witryna microsoft.com.pl-----pomoc----pomoc techniczna----przesyłanie zgłoszenia do pomocy technicznej ----i
wysłać e-mail.
Jeżeli to ta droga to dziękuję , skorzystam .
Jest jeszcze jedna opcja - niestety płatna, ale za to dająca 100% spokoju : Kontakt z MS i prośba o nadesłanie nośnika ( koszt wynosił ok. 100zł ),. Pewnie zostąłbyś poproszony o jakieś potwierdzenia legalności posiadanego systemu, ale to akurat, z opisu sądząc, nie jest problem.
Ta dowolność źródła, o której pisął anathema, jest ograniczona w sytuacji, gdy sprzet jest markowy - wtedy klucz podany przy standardowej instalce moze nie zostać przyjęty. - To uzupełnienie podaje tylko z ostrożności, bo w postu nie wynika izby tkaa sytuacja miała miejsce.
To nieistotne zjakiej płyty system zainstalujesz w razie czego, najważniejsze, że masz oryginalny nośnik - nikt tego nie sprawdzi ;-) Inna opcja to zrobienie backupu bieżącego systemu i jego przywrócenie w razie ewentualnej awarii OSu.
Strona 1 / 1