Usuwanie "Wyloguj" z Menu Start

Dwa dni temu przesiadłem się z XP Professional na Home i nie ze wszystkim jeszcze sobie radzę. Zauwaźyłem na przykład, źe nie ma tu konsoli gpedit.msc– a moźe tu się nazywa inaczej i ja jej nie umiem znaleźć?
W kaźdym razie w związku z tym nie wiem jak się pozbyć przycisku "Wyloguj" z Menu Start? Przeszkadza mi tu.

Pozdrawiam– Ogryzek

Odpowiedzi: 4

Skoro nie ma podklucza Explorer to go utwórz...

O.K. Teraz działa. Dziękuję.

Pozdrawiam serdecznie – Ogryzek
Ogryzek
Dodano
04.04.2006 23:00:18
Skoro nie ma podklucza Explorer to go utwórz, a w nim wartośc typu dword o nazwie StartMenuLogoff.
Bobi
Dodano
04.04.2006 22:06:32
W HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies nie ma klucza (podklucza) Explorer. Są trzy:
NonEnum, Ratings i system.

W HKEY_CURRENT_USER owszem jest, ale nie tam źadnego podklucza a StartMenuLogoff w szczególności.

StartMenuLogoff występuje w 2 innych miejscach, ale tam zmiana ich wartości na 1 nie daje nic.
Ogryzek
Dodano
04.04.2006 22:01:41
Ustawienie dla wszystkich uźytkowników komputera:
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer, wartość StartMenuLogoff ustaw na jeden. Analogicznie jeźeli chcesz zmienić ustawienia tylko konkretnych uźytkowników, odnajdź taką wartość w gałęzi HKEY_CURRENT_USER po zalogowaniu na wybrane konto.

:arrow: http://www.windowsnetworking.com/kbase/WindowsTips/WindowsXP/RegistryTips/Miscellaneous/RegistrySettingsfortheStartMenuinWindowsXP.html
Amon–Ra
Dodano
04.04.2006 21:24:07
Ogryzek
Dodano:
04.04.2006 21:03:58
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1