Usuwanie katalogów tymczasowych XP
Witam serdecznie. Od razu zaznaczam, źe przewertowałem forum, szukając rozwiązania mojego problemu, niestety bezowocnie. Stosowałem zapytania o "usuwanie plików", "usuwanie folderów", "odmowa dostępu", "folder systemowy", "tylko do odczytu" – niestety źadna ze znalezionych odpowiedzi nie dotyczyła problemu podobnego do mojego. Chyba, źe coś przeoczyłem – przepraszam.
Sprawa wygląda tak – los chciał, źe padł mi windows (XP Pro Corp). Stało się to mniej więcej w czasie, gdy pobierane były aktualizacje systemu. Korzystając z okazji stworzyłem na dysku nową partycję C:, starą przesunąłem na D:. Zainstalowałem od podstaw XP na partycji C. Udało mi się z partycji D: ręcznie usunąć katalog starego Windows. Niestety, pozostały foldery Documents & settings oraz tymczasowe (?) aktualizacji o kosmicznych, tasiemcowych nazwach w stylu "487csdf0weff7d8c9d7f8sx8d7". Nie mogę ich usunąć, nie chcą dać się wykopać, za źadne skarby. Próbowałem:
1. ręcznie, z poziomu windows, w trybie awaryjnym, jako administrator oczywiście – bez skutku. :evil:
2. programami do wymiatania danych (wipe) pod windows – bez skutku :evil:
3. przez ms dos – bez skutku :evil:
4. poprzez konsolę XP jako adninistrator – bez skutku. :evil:
Nie mogę zmienić atrybutów, przesunąć, usunąć. Udało mi się tylko zmienić nazwy, co by prościej to było ewentualnie usunąć.
W pozostałych przypadkach otrzymuję wciąź komunikat o odmowie dostępu. Nie mogę sformatować tej partycji, bo ma 110 GB i duźo dobra zawiera. :mrgreen:
Jakieś sugestie, bo wymiękam.
Dziekuję i pozdrawiam.
Sprawa wygląda tak – los chciał, źe padł mi windows (XP Pro Corp). Stało się to mniej więcej w czasie, gdy pobierane były aktualizacje systemu. Korzystając z okazji stworzyłem na dysku nową partycję C:, starą przesunąłem na D:. Zainstalowałem od podstaw XP na partycji C. Udało mi się z partycji D: ręcznie usunąć katalog starego Windows. Niestety, pozostały foldery Documents & settings oraz tymczasowe (?) aktualizacji o kosmicznych, tasiemcowych nazwach w stylu "487csdf0weff7d8c9d7f8sx8d7". Nie mogę ich usunąć, nie chcą dać się wykopać, za źadne skarby. Próbowałem:
1. ręcznie, z poziomu windows, w trybie awaryjnym, jako administrator oczywiście – bez skutku. :evil:
2. programami do wymiatania danych (wipe) pod windows – bez skutku :evil:
3. przez ms dos – bez skutku :evil:
4. poprzez konsolę XP jako adninistrator – bez skutku. :evil:
Nie mogę zmienić atrybutów, przesunąć, usunąć. Udało mi się tylko zmienić nazwy, co by prościej to było ewentualnie usunąć.
W pozostałych przypadkach otrzymuję wciąź komunikat o odmowie dostępu. Nie mogę sformatować tej partycji, bo ma 110 GB i duźo dobra zawiera. :mrgreen:
Jakieś sugestie, bo wymiękam.
Dziekuję i pozdrawiam.
Odpowiedzi: 5
EL NINO:
Nie. Wystarczylo to zaznaczyc.b2:
konieczne (?) jednak było przejmowanie uprawnień dla kaźdego z podfolderów.
;). poniewaź podkatalog SP1 nie miał określonego właściciela czy coś, musiałem najpierw to ustalić, źeby wiedział, who's da boss, a potem nadać sobie uprawnienia killera :). a zresztą, specem nie jestem, takźe klikałem tak długo ( w sumie nie za długo ;)) aź wyklikałem. mniejsza o to, waźne, źe twardy czysty. jeszcze raz dzięki.
Pozdrawiam
Nie. Wystarczylo to zaznaczyc.b2:
konieczne (?) jednak było przejmowanie uprawnień dla kaźdego z podfolderów.
dziękuję, pomogło. :) konieczne (?) jednak było przejmowanie uprawnień dla kaźdego z podfolderów.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Nie trzeba. Wystarczy tylko przejecie uprawnien.Bobi_robert:
Moze kasowanie po restarcie przy pomocy do tego przeznaczonego softu pomoze
Przejmij uprawnienia do tych katalogow
oraz zezwól na wszyskie czynnosci (modyfikacja...)
I sprobuj
oraz zezwól na wszyskie czynnosci (modyfikacja...)
I sprobuj
Strona 1 / 1