Usunięty cały rejestr

Witam!! Mam ogromny problem. Poleciłam koleżance program Odkurzacz. Ona zaczela skanowac Menadzerem Rejestru rejestr i zamiast usunac tylko zbedne wpisy usunela WSZYSTKIE. Po skonczeniu skanowania wszystko przestalo jej dzialac. Nie moze wejsc w "Moj Komputer", w Starcie nic nie ma, zaden program jej nie dziala, nawet nie moze wylaczyc komputeraz. Poradzcie, co zrobic, by nie starcila waznych plikow z komputera. Tylko prosze o szybka pomoc.

Odpowiedzi: 10

Ja wiem, jak tam wejsc probowala to zrobic, ale zatrzymuje sie przy dodaniu uzytkownika, poneiwaz zadnego nie ma. Jest tylko Administartor, ktora ma wszedzie zezwolenia, a niestety dalej nei moge tam wejsc. Temat juz nieaktualny. Mozna usunac/zablokowac.
Panthere_Noire
Dodano
27.08.2007 21:37:35
System Volume Information to ukryty folder znajdujący się najczęściej na dysku C:. [dowolne okno Eksploratora] >> Narzędzia >> Opcje folderów >> Widok >> Pokaż ukryte pliki i foldery wyczyść kratki przy Ukryj chronione pliki systemu operacyjnego (zalecane) i Urzyj prostego udostępniania plików (zalecane). Aby mieć do niego dostęp należy:Właściwości >> Zabezpieczenia >> Dodaj W oknie należy wpisać nazwę użytkownika, który może wejść i modyfikować System Volume Information. Sprawdzić okienko Uprawnienia dla >> zaznaczyć Pełna kontrola. Wchodzimy do katalogu _restore{...} są punkty odzyskiwania systemu. Możemy skasować od kilkudziesięciu do kilku gigabajtów danych zgromadzonych w katalogach o nazwie RP[liczba]. UWAGA! Nie należy kasować żadnych plików *.cfg i *.log. :lol:
Leon$
Dodano
27.08.2007 18:47:06
Jestem u kolezanki. Skorzystalam z porad umieszczonych na stronie Microsoft, to jest skopiowalam pliki z katalogu windows/repair do system32/config. System sie uruchomil, ale nie moge uzyskac za nic dostepu do katalogu System Volume Information. Niektore programy trzeba przeinstalowac... a niektore dzialaja. Mam pyt. sterownik trzeba akualizowac??
Panthere_Noire
Dodano
27.08.2007 17:48:51
A tryb awaryjny z wierszem polecenia i tam wpisanie tego polecenia ??
Żółty
Dodano
27.08.2007 11:43:55
Po nacisnieciu ALT+CTRL+DELETE nic sie nie dzieje.
Panthere_Noire
Dodano
27.08.2007 11:30:21
O ile jeszcze tego nie zrobilaś to mozesz odpalić menadżera zadań (CTRL+ALT+DEL) dać PLik -> Nowe zadanie i wpisać systemroot%\system32\Restore\rstrui.exe i sprawdzić czy nie dziala normalne przywracanie.
Żółty
Dodano
26.08.2007 23:37:12
Spróbuje metodą nr 1, bo raczej nie mam jak dostać się do systemu. Dziekuje za pomoc. W razie jakichs nieprzewidzianych wypadkow napisze jutro, po zobaczeniu komputera w realu.
Panthere_Noire
Dodano
26.08.2007 22:12:13
Przywracanie uszkodzonego rejestru [url=http://www.searchengines.pl/index.php?showtopic=14270&st=0&#entry94619]link[/url] :lol:
Leon$
Dodano
26.08.2007 22:03:27
Z poziomu Windowsa nie, nic nie dziala (nawet takie funkcje, jak "Uruchom", Panel Sterowania, a nawet Mój Komputer - po włączeniu pisze - "mapowanie dysków sieciowych"). Z poziomu konsoli nie wiem, ona sama nie umie sprawdzic, a ja do niej jutro jadę, z nadzieją, że działa.
Panthere_Noire
Dodano
26.08.2007 21:47:41
Przywracanie systemu działa ??
Żółty
Dodano
26.08.2007 21:19:52
Panthere_Noire
Dodano:
26.08.2007 19:16:57
Komentarzy:
10