Usunięte wszystkie konta
Witam! Szukałem w szukajce wątek o problemie ale nie ma więc napiszę tutaj. Problem polega na tym źe koleźanki komputer po właczaniu kompa pokazuje niebieskie tło dla logowania. Tam pokazuje tylko nick bez hasła a więc moźna klikać aby wejść do windowsa bez hasła. Miałem wyłączyć logowanie na autologowanie. W panelu sterowania > Narzędzia administracyjne > Zarządzanie komputerem > Uźytkownicy i grupy lokalne usunąłem konto SUPPORT z cyframi oraz konto Pomocnik a reszta konta GOŚĆ, ADMINISTRADOR, NEGRES (konto koleźanki) wyłączyłem we właściwościach.Dalej resetowałem kompa w celu sprawdzenia czy pojawia się logowanie a tu niestety nadal pokazuje ale nie ma tam tabelki źeby wpisać hasło albo nicka, poprostu pusto :( Wchodziłem na awaryjny F8 i tam wybierałem na Tryb przywracania albo Ostatna znana konfiguracja itd teź to samo nadal niebieskie tło logowania :( Myślałem źe uda się przywrócic system. Myślę źe jeszcze da sie naprawić a jeśli nie to sformatuje C: a reszta D: E: zostanie...
Żałuję źe nie byłem w URUCHOM aby wejść w Control userpasswords 2 to tam trza wyłączyć logowanie.
Na szczęście nie ma tam czegoś waźnego w dysku, kupiony komp kilka dni temu.
Dane kompa:
Sempron 2500+
512 RAM
Windows XP Professional + SP2
Proszę o pomoc łopatologiczną.
Żałuję źe nie byłem w URUCHOM aby wejść w Control userpasswords 2 to tam trza wyłączyć logowanie.
Na szczęście nie ma tam czegoś waźnego w dysku, kupiony komp kilka dni temu.
Dane kompa:
Sempron 2500+
512 RAM
Windows XP Professional + SP2
Proszę o pomoc łopatologiczną.
Odpowiedzi: 9
Robiłem reinstalacje systemu, myślałem źe z płyty wkopiuje do dysku brakujące pliki ale niestety po reinstalowaniu XPeka to samo pojawiło logowanie i tak nie dało się wejść do załadowanego windows'a. Potrzebna była chyba dyskietka z konsolą odzyskiwania coś tam ale nie miałem. Wkońcu sformatowałem system i wszystko śmiga dobrze...
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Seeker:
Elita:
Najwidoczniej niedoczytałeś mojego tekstu. To jest komp koleźanki a nie moje. Mam komputer od 8 lat chłopie !
Doczytałem....chłopie – po 8 latach uźytkowana komputera gratuluje samozaparcia w usuwaniu/wyłączniu konta administratora
Tyle czasu minęło odkąd wyłączyłem konto moje w control userpasswords 2 do dziś nie pamiętałem.Nie mogłem wejść do tego w kompie koleźanki skoro nie ma neta źebym poszukał tutaj jak się pisze komende w uruchom.Brakowało w komendzie "....USER...." :–/
Jak widać źe jeden gość proponuje naprawe systemu albo formata... No cóź :–/
Elita:
Najwidoczniej niedoczytałeś mojego tekstu. To jest komp koleźanki a nie moje. Mam komputer od 8 lat chłopie !
Doczytałem....chłopie – po 8 latach uźytkowana komputera gratuluje samozaparcia w usuwaniu/wyłączniu konta administratora
Seeker:
Komp kupiony parę dni temu, tak więc nie ma co, trza się uczyć na własnych błędach – czyli najpopularniejsze rady w tym wypadku to:
format
lub
naprawa systemu
Komp kupiony parę dni temu, tak więc nie ma co, trza się uczyć na własnych błędach – czyli najpopularniejsze rady w tym wypadku to:
format
lub
naprawa systemu
format
lub
naprawa systemu
Jeśli jest tak jak piszesz i wyłączyłeś wszystkie konta to masz chłopie problem.
Update: gusioo co się wcinasz :mrgreen:
Update: gusioo co się wcinasz :mrgreen:
Jeśli wyłączyłeś konto wbudowane Administrator to IMVO nie ma szans na zalogowanie sie do systemu.
lackyd:
cze, a moze komenda control userpasswords2 wpisana w wierszu polecen cos pomoze – napewna bys poprzez w/w wlaczyl autologowanie
ale źeby wejść do URUCHOM trzeba mieć załadowany Windows XP a w środku ładowania pokazuje okno niebieskie. Jeśli w tym oknie niebieskim bedzie chociaź co wpisać nick wtedy bedzie załadowany system Windows XP i da się wejść do URUCHOM.
Prosze o pomoc
cze, a moze komenda control userpasswords2 wpisana w wierszu polecen cos pomoze – napewna bys poprzez w/w wlaczyl autologowanie
Strona 1 / 1