Usunięte pliki z edytora rejestru
Witam,
Ostatnio wyczytałem w internecie, że po usunięciu plików z regedit.exe pamięć operacyjna zwiększy się i komputer będzie chodził szybciej. Zrobiłem to i z moim komputerem zaczęły dziać się dziwne rzeczy. Wszystkie pliki *.exe zamieniły się na pliki *.ink i nie mogę uruchomić żadnego programu. Czy jest jakiś sposób na odzyskanie tych usuniętych plików? Co mam zrobić? Bardzo proszę o pomoc.
Odpowiedzi: 3
[quote]Co mam zrobić? [/quote]
Użyj przywracania systemu.
Przypomniało mi się, jak kiedyś doradzono mi, że Alt+F4 to świetny skrót do podkręcania procesów... nie powiedziano mi tylko, że to podkręca je aż do zabicia :mryellow:
Na początek poszukaj sobie w necie co to jest [b]plik, folder, program, komputer itd.[/b], albowiem Twoja wiedza w tej dziedzinie jest zerowa, a jednak siedzisz przy kompie. To jest ABECADŁO komputerowe. Teraz do rzeczy: regedit.exe jest [b]programem[/b] i nie mogłeś z niego usunąć żadnych [b]plików[/b]. To jest edytor rejestru przy pomocy którego usunąłeś [b]WPISY[/b] w rejestrze systemowym i masz kłopot. Wpisów odzyskać nie możesz (kopii nie robiłeś) więc kłopot duży. Tak wygląda jak się w rejestrze grzebie nie wiedząc nawet co to jest [b]plik[/b]. Na początek poczytaj sobie FAQ przyklejony w tym dziale. Tam jest rozwiązanie.
PS. Teoretycznie...powtarzam, teoretycznie mógłbyś poszukać jeszcze raz w necie tej cudownej metody na zwiększenie pamięci przez usunięcie [b]plików[/b] w rejestrze i wykonać czynność odwrotną, ale nie radzę bo komp Ci odmówi "powstania". Jednak możesz podesłać linka do tej strony.
Strona 1 / 1