Usunięte konto Administratora
Witam wszystkich.
Mam problem z kontami w systemie XP, nie wiem jak to się stało, ale jakimś cudem wyłączyłem konto administratora i aktualnie aktywne na moim komputerze jest tylko jedno konto które ma prawa użytkownika ](*,) , przez co nie mogę nic instalować, ani odinstalowywać. Czy jest jakiś sposób na włączenie konta Administratora???? Oczywiście chciałbym nie posuwać się do ostateczności i nie robić od nowa systemu:mryellow:
Odpowiedzi: 4
Rebe wielkie dzięki już naprawiłem:) Wszystko ładnie śmiga i wróciło do normy:) Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam
Od tyłu - takie jakie podąłeś przy instalacji ( jezlei nie zmieniałeś ustawień domyslnych to będzie to Administrator i pole haśła puste - trzeba wcisnać enter ).
W awaryjnym wchoź - wbudowanego konta nie mozna wyłaczyć w sposób definitywny.
Inna rzecz, że trzeba znać użytą dla niego nazwę i hasło.
Problem w tym, że jeżeli wywołam klasyczne okno logowania poprzez alt+ctrl+del ( 2x) i jako nazwę użytkownika podaje Administrator to wyskakuje mi komunikat, że konto zostało wyłączone i żeby się skontaktować z administratorem :-k . A jakie ma parametry (login + hasło) to konto wbudowane o którym mówisz??
Przez wywołanie klasycznego apletu logowania - alt+ctrl+del ( 2x) - w twen sposób będziesz miał możliwość zalogowania isę na konto wbudowane i dołożenie czego trzeba.
Szczegóły znajdziesz w archiwum forum, bo podobne posty już były.
Strona 1 / 1