Usunięcie starych folderów z Documents and Settings

Witam. Mam następujący problem. Ostatnio wykonałem "nakładkową" reinstalację Windowsa. Wszystko ładnie ślicznie, pokopiowałem dokumenty wszystkich 3 użytkowników ale... no stare oczywiście są jak były. Tak więc mam jakby każdego użytkownika x2 w Documents and Settings co nie stanowiłoby problemu, gdyby nie to, że dwaj z nich mają po 1,5 GB co daje dodatkowe 3GB danych. Przy próbie usunięcia któregokolwiek ze starych foledrów wyskakuje error: Nie można usunąć XXX (różne w przypadku różnych urzytkowników): nie można odnaleźć określonego pliku. Mam więc następujące pytanie. Czy mogę wymazać te foldery z dysku, pomijając wszystkie systemowe "procedury"? Zwyczajnie unicestwić te dane?

Odpowiedzi: 3

[b]Bart[/b] to WindowsXP odpalany z płyty, takie cudo wymyślili :lol: Tutaj : [url]http://www.nu2.nu/pebuilder/[/url] w Download masz linka do instalek. Po odpaleniu kompa z utworzonej płytki Bart`a masz normalnego WinXP z dostępem do dysku twardego. Chwilkę się pouczysz obsługi a potem .....do boju. Powodzonka.
Ucho
Dodano
07.12.2008 19:53:35
Przejęcia uprawnień już próbowałem, niestety dalej przeszkadząją te pliki. Z konsolą w tej chwili nie mam czasu się pobawić. Nie rozumiem tylko "spod Barta". ;) Możesz objaśnić o co chodzi? Będę wdzięczny :mryellow:
ryfterek
Dodano
07.12.2008 12:55:49
Możesz, ale oczywiście wiedząc, który z tych zdublowanych folderów jest do wyrzucenia. Natomiast co do technicznego podejścia, to inna sprawa. Zobacz czy się uda z wiersza poleceń z konsoli lub po odpaleniu kompa tylko z wiersza poleceń. Jak masz NTFS to spróbuj np spod Barta. Możesz też się pobawić po prostu po przejęciu uprawnień (patrz post poniżej).
Ucho
Dodano
05.12.2008 01:38:54
ryfterek
Dodano:
03.12.2008 21:25:23
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1