Usunięcie katalogów np. $NtUninstallKB821557$ – czy moźna?
Ello,
przeczytałęm gdzieś, źe mogę w katalodu Windows usunąć dziwne katalogi, z nazwami jak w tytule – podobno powstają przy instalce poprawek do windy.
czy moźna je usunąć bez wpływu na działanie windozy?
pozdro
drinks
przeczytałęm gdzieś, źe mogę w katalodu Windows usunąć dziwne katalogi, z nazwami jak w tytule – podobno powstają przy instalce poprawek do windy.
czy moźna je usunąć bez wpływu na działanie windozy?
pozdro
drinks
Odpowiedzi: 7
yankes:
tam jest przechowywane info o zainstalowanych latkach tak, aby system juz ich Ci nie instalowal.
Gdy je usuniesz, to komp moze Ci znowu te same laty co juz masz poinstalowac wiec nie usuwaj
A na jakiej podstawie tak sądzisz?
Jeśli nie usunie z kluczy uninstall (kaźdy zainstalowany program ma takowy) wpisów dotyczących programów i poprawek to nic mu się instalowac nie będzie – bo niby po co?
yankes:
Gdy je usuniesz, to komp moze Ci znowu te same laty co juz masz poinstalowac wiec nie usuwaj
uff, niech ci Bozia w dzieciach da, juź miałem to wywalić!!!
Dzięki za konkretną odpowiedź.
pozdro
drinks
tam jest przechowywane info o zainstalowanych latkach tak, aby system juz ich Ci nie instalowal.
Bobi:
$hf_mig$ to katalog HotFix Migration
a co to za ustrojstwo? mogę to skasować?
$hf_mig$ to katalog HotFix Migration
Czy moźesz usunać ? – http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=31195
Czy moźesz usunać ? – http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=31195
Amon–Ra:
Moźesz, ale stracisz wtedy moźliwość odinstalowania poprawek.
dzięki, Amon, jeszcze question: nad tymi katalogami jest jeszcze jeden, o nazwie $hf_mig$, w środku są jakby teź takie katalogi, tyle źe jest ich sporo – to teź mogę wyciąć?
pozdro
Moźesz, ale stracisz wtedy moźliwość odinstalowania poprawek. Zamiast usuwania, moźe powinieneś rozwaźyć spakowanie ich do pliku *.rar (najwyźszym stopniem kompresjii)?
Strona 1 / 1