usunięcie ikony z pulpitu
Dzień dobry
Czy ktoś zna sposób na całkowite usunięcie z pulpitu ikon takich jak Internet?
Zwykłe wywalenie ikony do kosza nic nie daje – wraca po jakimś czasie, bestia
Czy ktoś zna sposób na całkowite usunięcie z pulpitu ikon takich jak Internet?
Zwykłe wywalenie ikony do kosza nic nie daje – wraca po jakimś czasie, bestia
Odpowiedzi: 11
Zgłoś tego "wirusa" do symanteca ;) gotów się rozprzestrzenić ;)
andrzej–ek – wygląda, źe latorośl rozgarnięta nad wyraz, a o tym co i jak wie widać więcej niz Jej ojciec :lol:
Strach pomyśleć co będzie za czas jakiś :wink:
Strach pomyśleć co będzie za czas jakiś :wink:
a oto wirus:
rzeczywiście:
jak się nie da czegoś naprawić, to znaczy, źe nie jest zepsute
Znalazłem rozwiązanie!
Jest proste.
Naleźy od komputera odłączyć moją córkę (lat 5 i pół), która w chwilach gdy mnie nie ma usiłuje włączyć IE, źeby pograć w jakieś Garfieldy czy inne Barbie.
Nie widząc ikony IE na pulpicie otwiera start i przenosi myszą istniejący tam skrót do IE na pulpit :shock:
Przepraszam wszystkich uźytkowników za aferę i dziekuję za wszelką pomoc
I tak dobrze, źe nie weszła na to forum, źeby zapytać, czemu do %^&*&** ikona IE ciągle jej znika z pulpitu...
:oops:
jak się nie da czegoś naprawić, to znaczy, źe nie jest zepsute
Znalazłem rozwiązanie!
Jest proste.
Naleźy od komputera odłączyć moją córkę (lat 5 i pół), która w chwilach gdy mnie nie ma usiłuje włączyć IE, źeby pograć w jakieś Garfieldy czy inne Barbie.
Nie widząc ikony IE na pulpicie otwiera start i przenosi myszą istniejący tam skrót do IE na pulpit :shock:
Przepraszam wszystkich uźytkowników za aferę i dziekuję za wszelką pomoc
I tak dobrze, źe nie weszła na to forum, źeby zapytać, czemu do %^&*&** ikona IE ciągle jej znika z pulpitu...
:oops:
Andrzej pokombinuj, sprawdz czy wartosc po pojawieniu sie ikony zmienia sie czy pozostaje nadaj taka sama. Jesli sie zmienia to pod prawoklikiem na kluczu masz uprawnienia, a w nich zabron modyfikacji klucza przez odebranie wszystkich uprawnien do niego.
Mozesz tez zrobic globalna restrykcje jak to proponuje Ad@$ wtedy tylko zamiast HKEY_CURRENT_USER zrob to w HKEY_LOCAL_MACHINE, reszta kluczy taka sama.
Moze byc jeszcze tak ze to zapisanie ptaszka we włąsciwosciach pulpitu jakies takie niekumate jest i trzeba nawet kilka razy zaznaczyć i zastosować.
Mozesz tez zrobic globalna restrykcje jak to proponuje Ad@$ wtedy tylko zamiast HKEY_CURRENT_USER zrob to w HKEY_LOCAL_MACHINE, reszta kluczy taka sama.
Moze byc jeszcze tak ze to zapisanie ptaszka we włąsciwosciach pulpitu jakies takie niekumate jest i trzeba nawet kilka razy zaznaczyć i zastosować.
Ten sam klucz dodaj tylko, źe w LM
Ha, ikona wróciła, sama, tym razem jako skrót do Internt Explorer
i znowu zaśmieca mi pulpit:
w "dostosuj pulpit" nie jest zaznaczona
w rejestrze wpisałem wartość jak powyźej
jakiś fantom!
i znowu zaśmieca mi pulpit:
w "dostosuj pulpit" nie jest zaznaczona
w rejestrze wpisałem wartość jak powyźej
jakiś fantom!
zrobiłem
jak na razie nie ma ikony...
dzięki
jak na razie nie ma ikony...
dzięki
Start/Uruchom >> regedit
Klucz HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer
dodaj DWORD: NoInternetIcon, wartosc 1
Klucz HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer
dodaj DWORD: NoInternetIcon, wartosc 1
teź myslałem, źe to takie proste.
I ta ikona nie jest zaznaczona u mnie jako ikona pulpitu, a mimo to wyłazi co chwilę.
Czy mam coś walnięte w systemie?
Mam XP professional 2002, service pack 2
I ta ikona nie jest zaznaczona u mnie jako ikona pulpitu, a mimo to wyłazi co chwilę.
Czy mam coś walnięte w systemie?
Mam XP professional 2002, service pack 2
Prawoklik na pulpit –––>Właściwości–––>Pulpit–––>Dostosuj pulpit
Strona 1 / 1