Ustawianie domyślnego rozmiaru okien folderów
Odpowiedzi: 7
-
[quote=Xeophyte]Skoro wszystkie foldery otwieraja sie w tej samej wielkosci to gdzies w rejestrze musi byc informacja na ten temat... chyba:-k [/quote] foldery otwierają się w oknie, a rozmiar okna jest zawsze taki sam, znaczy system zapamiętuje jego ostatni rozmiar i jak piszą wyżej - okno nie powinno być zmaksymalizowane, kursor myszy na krawędź okna ustaw żądany rozmiar i sprawdź, jest jedno ale, jeżeli wywołasz okno z paska start - np. mój komputer i ustawisz wielkość itd. (moja muzyka, moje dokumenty) to te okna będą miały taki rozmiar jak ostatnio przez Ciebie ustawiony, jeśli wejdziesz w moje dokumenty z okna mój komputer będzie ono takie samo jak rozmiar okna mój komputer, aby temu zapobiec musisz wyłączyć/włączyć każdy folder w nowym oknie :neutral: zamotałem letko, ale mnie browar skręcił ;) mało tego, oprócz zapamiętywania rozmiaru okna system zapamięta również jego pozycję na pulpicie/ekranie ;)
-
[quote=XanTyp][quote=adam_broda]A może Prawy Przycisk Myszy na Pasku Tytułu okna i "Rozmiar"?[/quote]U mnie nic to nie daje. Pojawia się tylko kursor z krzyżykiem... [/quote] I co dalej? Czy ten kursor po najechaniu na krawędź okna zmienia się w strzałkę? I czy można wtedy wciskając Lewy Przycisk Myszy i przeciągając nią zmienić rozmiar okna?
-
[quote=adam_broda] I co dalej? Czy ten kursor po najechaniu na krawędź okna zmienia się w strzałkę? I czy można wtedy wciskając Lewy Przycisk Myszy i przeciągając nią zmienić rozmiar okna?[/quote]Można. Dzieje się dokładnie to samo, co w przypadku klikania na krawędź okna bez użycia PPM.