Ustawianie domyślnego rozmiaru okien folderów

Banalne pytanie ale jak ustawic domyslny inny rozmiar okien folderow? Chodzi mi o to, ze przy wlaczonej opcji w opcjach folderow "Zapamietaj ustawienia wyswietlania kazdego folderu" zmiana rozmiaru danego folderu nic nie daje tzn to samo okno otworzone nastepny raz ma juz inny (domyslny) rozmiar.

Odpowiedzi: 7

Nie wiem czy cie dobrze zrozumialem Faker ale niezaleznie skad otworze jakikolwiek folder i zmienie jego wielkosc to po zamknieciu go i otworzeniu ponownie jest takiego rozmiaru jak na poczatku tzn system w ogole nie zapamietuje zmiany rozmiaru :/
Xeophyte
Dodano
12.03.2009 21:50:05
Skoro wszystkie foldery otwieraja sie w tej samej wielkosci to gdzies w rejestrze musi byc informacja na ten temat... chyba:-k
Xeophyte
Dodano
11.03.2009 20:20:01
  • Faker 11.03.2009 21:58:57

[quote=Xeophyte]Skoro wszystkie foldery otwieraja sie w tej samej wielkosci to gdzies w rejestrze musi byc informacja na ten temat... chyba:-k [/quote] foldery otwierają się w oknie, a rozmiar okna jest zawsze taki sam, znaczy system zapamiętuje jego ostatni rozmiar i jak piszą wyżej - okno nie powinno być zmaksymalizowane, kursor myszy na krawędź okna ustaw żądany rozmiar i sprawdź, jest jedno ale, jeżeli wywołasz okno z paska start - np. mój komputer i ustawisz wielkość itd. (moja muzyka, moje dokumenty) to te okna będą miały taki rozmiar jak ostatnio przez Ciebie ustawiony, jeśli wejdziesz w moje dokumenty z okna mój komputer będzie ono takie samo jak rozmiar okna mój komputer, aby temu zapobiec musisz wyłączyć/włączyć każdy folder w nowym oknie :neutral: zamotałem letko, ale mnie browar skręcił ;) mało tego, oprócz zapamiętywania rozmiaru okna system zapamięta również jego pozycję na pulpicie/ekranie ;)

Ano poczytałem i ja.[quote]Dzięki funkcji "Zapamiętaj ustawienia wyświetlania każdego folderu", która jest dostępna na karcie "Widok" po wybraniu menu "Narzędzia opcje folderów" w Eksploratorze, Windows XP ma zapamiętywać wygląd każdego okna.[/quote]O tym właśnie pisałem wyżej. Nadal to jednak nie rozwiązuje zadania z postu kolegi [b]Xeophyte[/b]. Nie o wygląd zawartości okna chodzi a o jego rozmiar.
XanTyp
Dodano
10.03.2009 01:39:50
Poczytaj : http://www.pcworld.pl/news/54048/Zapamietane.ustawienia.Windows.XP.html
mysz 1
Dodano
09.03.2009 22:49:40
[quote=adam_broda]A może Prawy Przycisk Myszy na Pasku Tytułu okna i "Rozmiar"?[/quote]U mnie nic to nie daje. Pojawia się tylko kursor z krzyżykiem... jedyny sposób, jaki znam, by zachować inny rozmiar okna, to zmniejszyć je do takiego, jakim się chce i zamknąć je. Po otwarciu - takim się otworzy. To samo działa w opcji zmaksymalizowanego. Jednak rzecz tyczy się tylko jednego, konkretnego okna. Jeśli chciałbym, aby każdy folder otwierał mi się w wielkości takiej, w jakiej ja chcę, musiałbym robić tak samo z każdym oknem. Tylko powstaje pytanie: po kiego grzyba takie kombinacje? o.O ;)
XanTyp
Dodano
09.03.2009 19:50:34
  • adam_broda 10.03.2009 23:41:42

[quote=XanTyp][quote=adam_broda]A może Prawy Przycisk Myszy na Pasku Tytułu okna i "Rozmiar"?[/quote]U mnie nic to nie daje. Pojawia się tylko kursor z krzyżykiem... [/quote] I co dalej? Czy ten kursor po najechaniu na krawędź okna zmienia się w strzałkę? I czy można wtedy wciskając Lewy Przycisk Myszy i przeciągając nią zmienić rozmiar okna?

• XanTyp 11.03.2009 01:40:07

[quote=adam_broda] I co dalej? Czy ten kursor po najechaniu na krawędź okna zmienia się w strzałkę? I czy można wtedy wciskając Lewy Przycisk Myszy i przeciągając nią zmienić rozmiar okna?[/quote]Można. Dzieje się dokładnie to samo, co w przypadku klikania na krawędź okna bez użycia PPM.

A może Prawy Przycisk Myszy na Pasku Tytułu okna i "Rozmiar"?
adam_broda
Dodano
09.03.2009 19:15:52
Ustawienia folderu sprowadzają się do sposobu wyświetlania jego zawartości, a nie wielkości okna.
XanTyp
Dodano
09.03.2009 19:13:40
Xeophyte
Dodano:
09.03.2009 18:31:44
Komentarzy:
7
Strona 1 / 1