user SYSTEM - brak praw dostępu

Witam serdecznie. Mam następujący problem: Używam programu pomiarowego T.S. - jednym z kroków występujących w sekwencji programu jest otwarcie prostego programu devcon.exe działającego w oknie konsoli - który łączy się z urządzeniem podłączonym przez USB. Sprawa jest następująca - w przypadku gdy powyższy program - devcon jest otwarty przez użytkownika - bez problemu łączy się on z urządzeniem USB, natomiast gdy devcon zostaje otwarty przez główny program - TS - devcon nie widzi urządzenia usb oraz się z nim nie komunikuję. Folder jak i program mają nadane we właściwościach pełny dostęp dla Systemu, mimo to w żaden sposób nie ma możliwości aby devcon działał prawidłowo, gdy otwiera go TS. W przypadku innego podprogramu, również łączącego się z usb wyeliminowałem ten problem poprzez otwieranie zamiast exe pliku bat, z poleceniem "runas" w którym podawałem nazwę użytkownika i odpowiednie przełączniki- w tym przypadku program działał poprawnie. Niestety w tym przypadku muszę bezpośrednio otworzyć ten program. Jak mogę to zrobić? Zastanawiałem się nad zmiennymi środowiskowymi, GPO oraz Userenv - jednak pomimo licznych prób nic nie udało mi się znaleźć. W jaki sposób mogę wszystkie prawa oraz zmienne środowiskowe użytkownika przekopiować na SYSTEM lub też dany program? Dzięki za ewentualną pomoc. Pozdrawiam Mariusz

Odpowiedzi: 0

mariusz_o
Dodano:
17.02.2010 22:35:23
Komentarzy:
0
Strona 0 / 0