User Accounts applet

Witam! nie znalazłem niestety nigdzie na to rozwiązania, jak również poszukiwania na forum nie odniosły skutku... problem jest taki: brak ikonek odpowiadających poleceniom: konta użytkowników, typy kont użytkowników, przełączanie użytkowników w podoknach apletu jest również identycznie, charakterystyczny czerwony krzyżyk, który w IE pokazuje z reguły niezaładowany obrazek... jeśli chodzi o zarządzanie samymi userami i ich obrazkami prywatnymi to jest wszystko OK ale pamiętam, że takie coś zrobiło mi się jak sobie zmieniłem nazwę profilu, po czym wróciłem do starej.... [url=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=bf4ee5eee3513883]tak to wygląda[/url] edit 14.01.2008: czy mam rozumieć, że nikt nie ma pojęcia co z tym fantem zrobić o którym powyżej napisałem ???? :-k

Odpowiedzi: 6

zarejestrowanie/wyrejestrowanie starej wersji zawsze kończy się fiaskiem... aczkolwiek sprawa została naprawiona: nalezy skopiować plik mshtml.dll z płyty instalacyjnej Windows z katalogu "i386" oraz go zarejestrować poleceniami użytymi powyżej. tylko teraz mam jeszcze pytanie dlaczego rozmiary aż tak znacznie się różnią :mryellow: stary plik zajmuje 3,4 MB a ten z płyty zajmuje 2,9 MB... dzieki za podpowiedzi Bobi :)
hpmaxms
Dodano
24.01.2008 20:10:49
Dorzuć jeszcze: regsvr32 jscript.dll regsvr32 vbscript.dll
Bobi
Dodano
24.01.2008 19:39:58
hmmm, z procesami pokombinuję... ale juz logowałem sie jako Administrator w trybie awaryjnym i on też nie ma tych ikonek, po czym odpaliłem polecenie i ten sam efekt (brak ikon i ten sam tekst w komunikacie)
hpmaxms
Dodano
24.01.2008 19:23:44
Błąd może wynikać z tego, że biblioteka jest w użyciu, spróbuj uruchomić system w trybie awaryjnym i ponowić polecenie, albo zamknąć wszelkie możliwe do zamknięcia procesy (przeglądarkę, eksplorator etc)
Bobi
Dodano
24.01.2008 19:16:25
W uruchom wpisz: regsvr32 /i mshtml.dll Ta biblioteka sie często "wali" co powoduje utratę odwołań do właściwych plików obrazków/ikon i pojawianie się właśnie takich ikon zastępczych.
Bobi
Dodano
24.01.2008 13:57:05
  • hpmaxms 24.01.2008 18:21:51

[quote=Bobi]W uruchom wpisz: regsvr32 /i mshtml.dll [/quote] Zrobiłem, po czym wyświetla mi komunikat wykrzyknika na zółtym tle: "Załadowano plik mshtml.dll, ale nie można odnaleźć punktu wejścia DllRegisterServer. Nie można zarejestrować tego pliku." No i przycisk OK :-k ikonek dalej brak...

i co dalej nikt nie jest zorientowany o co chodzi ????
hpmaxms
Dodano
24.01.2008 10:42:02
hpmaxms
Dodano:
11.01.2008 03:24:37
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1