USB Problem

Problem polega na tym, iź mam XP z service pack 2 i nie mogę zainstalować USB.Podczas instalacji jest napisane, źe mam się zaopatrzyć w dodatek SP1 lub nowszy a ja juź go mam i nie wiem co robić.Proszę pomuźcie!!!!!!

Odpowiedzi: 5

gdyby padło coś z tych rzeczy to mógłbym zainstalować normalnie mój sterownik USB z cd od płyty głównej bo normalnie nie było z tym problemów a teraz nie wykrywa mi SP2
hom85
Dodano
20.09.2005 12:57:10
Problemem moźe tu być urządzenie USB, a nie porty USB.

Sprawdź porty USB na innym urządzeniu i wszystko wiesz,co niesprawne.

Moźliwe źe padł kabel USB telefonu – sprawdź na innym kompie.

Kontakt tylko na PW.
JNJN
Dodano
19.09.2005 22:19:13
Jak masz wgrane SP2 – to moźe być taki komunikat przy ponownej instalacji sterów do USB2.0, poniewaź SP2 zainstalowało prawdopodobnie własne stery do USB2.0.

Sprawdź działanie USB2.0 na innym urządzeniu.

Co pokazuje menadzer urządzeń w kontrolerze USB – są błędy czy nie,czy pracuje USB dobrze.

Zintegruj XP z SP2 i z takiego CD ewentualnie postaw świeźy system – jak chcesz.

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=25048
JNJN
Dodano
19.09.2005 21:39:46
dzieki zrobiłem wszystko co napisałeś i dalej to samo, fakt źe po resecie system xp odnalazł wszystko co potrzeba ale telefon pod usb dalej nie działa a jak instaluje instalke USB 2.0 VIA tą co zwykle instalowałem i działało to jest ten sam napis źe mam zainstalować SP1 lub nowszy dodatek, tak jakby nie wykrywało mojego SP2 juź nic nie rozumiem, moźe microsoft sie zabezpieczył przed piractwem sam nie wiem.jeśli macie jakieś pomysły jeszcze to czekam
hom85
Dodano
19.09.2005 21:17:31
Jakiego USB,czy porty USB1.1 i 2.0 w biosie włączone na enabled,auto – sprawdź.
Posiłkuj się ksiąźką do płyty głównej.

Przy zainstalowanym SP2 nie powinno być problemu z obsługą USB1.1 i 2.0.

Spróbuj ściągnąć stery do USB2.0 do Twojego modelu płyty lub masz je na płycie CD do płyty głównej i doinstalować do systemu.

Jak dalej nic.
Wyjmij wtyczki USB z gniazd kompa.
Menadzer urządzeń i odinstaluj wszystko co kontrolery uniweralnej magistrali szeregowej i restart kompa,system zainstaluje stery do USB.
JNJN
Dodano
19.09.2005 17:28:23
hom85
Dodano:
19.09.2005 16:34:19
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1