USB nie widzi aparatu cyfrowego
co mozna zrobić w przypadku gdy podłączony do portu usb ap.cyfrowy nie jest widziany przez komputer(u mnie windows sam wychwytuje ten aparat, a u kolegi właśnie ten problem)ma win xp .prof,4 porty usb,
Odpowiedzi: 12
tak, tak oczywiście masz racje, jak napiszę w jakimś poście jeszcze coś nie gramatycznie to proszę podziel się ze mną takźe tą informacją pozdrawiam i dziękuję
mynajms:
no widzisz szybko szybko i zaćma.
Chciałeś powiedzieć skleroza, zaćma to choroba oczu :P
no widzisz szybko szybko i zaćma.
mynajms:
oczywiście wystarczyło wejść w biosa,zawsze najprostsze rozwiązanie. dzięki wszystkim
To Ty nie sprawdziłeś tego zanim napisałeś tego posta? :shock: :?
To jakiś bezsens IMO zadawać pytanie bez sprawdzenia najpierw podstawowych rzeczy :?
oczywiście wystarczyło wejść w biosa,zawsze najprostsze rozwiązanie. dzięki wszystkim
To wydaje mi się ciekawą koncepcją i gdyby nie gość sam bym o tym napisał. A tak pozostaje mi jedynie stwierdzenie, źe równieź obstawiam, źe to jest wina tego niedopatrzenia. Aparaty cyfrowe przewaźnie komunikują się z kompem na poziomie USB 1.x, więc to raczej nie wina sterowników :roll:Anonymous:
mozliwe ze jest USB wylaczone w BIOSIE sprawdz "on chip USB kontroler" musi byc ustawione na "ENABLE"
darek_dade:
ja miałem kiedyś podpinałem aparat do usb z przodu obudowy jednak apratu komputer nie widział. Co było przyczyną? W serwisie nie podłączyli tych wejść do mobo :/
Hehe fajny serwis nie ma co :D
ja miałem kiedyś podpinałem aparat do usb z przodu obudowy jednak apratu komputer nie widział. Co było przyczyną? W serwisie nie podłączyli tych wejść do mobo :/
mozliwe ze jest USB wylaczone w BIOSIE sprawdz "on chip USB kontroler" musi byc ustawione na "ENABLE"
U mnie tez nie chcialo znalesc cyfrowki na USB, ale przelozylem do innego portu i o dziwo zadzialalo. Wszystkie porty dzialaja bo gamepad chodzi we wszystkich :D
Na pytanie EL'a ni ma odpowiedzi , więc dodam tylko źe :
najpierw drivery,, dopiero po tym podłączamy aparat –chodzi by WIN nie zainstalował jakiś swoich standardowych
najpierw drivery,, dopiero po tym podłączamy aparat –chodzi by WIN nie zainstalował jakiś swoich standardowych
Sterowniki pod USB 2.0 ?
Strona 1 / 1