Urządzenia wielofunlcyjne

Witam,

W ramach ogólnorozwojowych firmy ;)– małej firmy, zastanawiam się nad kupnem urządzenia wielofunkcyjnego: skaner, drukarka, kopiarka. Co myślicie i jakie macie zdanie na temat urządzeń wielofunkcyjnych?

I co po przemyśleniach byście mi doradzili :
http://www.hp.com.pl/product/8684
albo
http://www.hp.com.pl/product/2244
a moźe
http://www.hp.com.pl/product/1843

Z góry wielkie dzieki

Odpowiedzi: 9

To juz pisales, wiec nie rozumiem po co sie powtarzasz.

Aaaaaaa, znowu post do przodu.
EL NINO
Dodano
18.09.2004 18:09:30
tak ale jesli masz bardzo duzo wydrukow miesiecznie, drukarki atramentowe odpadaja ze wzgledu na koszty utrzymania ..
TheL
Dodano
18.09.2004 17:58:36
Rozumiem ze masz swoja firme i kupiles do niej drukarke laserowa a poza tym osobno skaner i kopiarke ?

Gdyby te urzadzenia byly do niczego, nie byloby ich w ofercie. Tymczasem ciagle wychodza nowe modele z coraz wiekszymi mozliwosciami a do tego za stosunkowo male pieniadze.
EL NINO
Dodano
18.09.2004 17:51:29
wiec w takim przypadku jedynym rozsadnym rozwiazaniem na chwile obecna jest kupno drukarki laserowej ...
TheL
Dodano
18.09.2004 13:14:19
pewnie macie rację tylko jak zwykle wszystko rozbija sie o kasę i miejsce,a co do kombajnów kolega uźytkuje podobnego HP–ka od 3 lat i zero problemów
przy zakupie zwróć uwage na cene atramentu i czy oprogramowanie i urządzenie mówia po "polsku" a drukarkę laserową(kolorową) kupisz jak sie firma bardziej rozwinie :wink:
Xior
Dodano
18.09.2004 01:08:23
Wszystko zaleźy do czego to urządzenie będzie wykorzystane i jak obciąźone.
JNJN
Dodano
17.09.2004 21:54:19
wielofunkcyjność jest droga poniewaź koszty naprawy i utrzymania takiego urządzenia wynoszą po 1000zl i nie wspominając juź o tym ze te urządzenia dość często się psują | osobiście wolę zeby zajmowało więcej miejsca ale koszty były mniejsze i zgadzam się z tym źe do firmy tylko drukarka laserowa
dzmaj
Dodano
17.09.2004 20:02:58
wg mnie kupno drukarki atramentowej do firmy mija sie z celem (oczywiscie to tylko moja opinia) Fakt drukarki laserowe sa drozsze ale znacznie wydajniejsze i po jakims czasie uzytkowania zaczyna sie okazywac ze wcale nie byly takie drogie relatywnie do podobnych drukarek atramentowych. Musisz sobie policzyc ile ~ miesiecznie wydrukujesz stron i czy np po pol roku za cene atramentu nie kupilbys drukarki laserowej ...

Pozatym co do roznych combo to nie mam do nich przekonania.
TheL
Dodano
15.09.2004 12:40:43
Do małej firmy kupno urządzenia wielofunkcyjnego jest jak najbardziej wskazane. Małe, łatwe w obsłudze "kombajny". Urządzenie z ostatniego linku byłoby najlepszym rozwiązaniem, nie wiem ile drukujesz ale po normatywnym obciąźeniu drukarki (2000str/m–c) moźna wywnioskować iź jest to konstrukcja trwalsza, pozostałe dwa modele są przystosowane bardziej do uźytkowania domowego niź w "small bussines'ie".

Co do samych urządzeń wielofunkcyjnych, jako jedne z nielicznych peryferii all–in–one są warte polecenia. Nie ma obaw źe okaźą się utrapieniem, a nie pomocnym narzędziem, np.tak jak combosy CDRW–DVD. Warto kupić.
spiderko
Dodano
15.09.2004 10:16:20
krzysiekk23
Dodano:
15.09.2004 01:55:27
Komentarzy:
9
Strona 1 / 1