Uruchomienie XP, czarny ekran

Witam, chciałem podzielić się swoim problemem z XP Profession, który nurtuje mnie od kilku dni. Na wstepie dodam że sytem chodził od 2 bez żadnych większych problemów. (SP1, SP2) Chodzi mianowicie o problem z yruchomieniem XP, tzn; odpala się system pokazuje logo XP i pasek postępu, po czym ekran przeskakuje jakby na inną "czestotliwość" i robi się ciemno... i tak już zostaje. jak do tego doszło... podczas przeglądania stron WWW i jednoczesnym zapisywaniu pliku na dysp poprzez Skape, nadle system mi się zrestartował i jest jak opisałem powyżej.... Jedna rzecz jaką dokonałem jeszcze przed restartem to byo zainstalowanie DirectX 9.0c. Podczas uruchamiania nie działa żaden tryb uruchomienia, ani ostatnie udane ustawienia, ani żaden z trybów awaryjnych, za każdym razem jest ten sam efekt.... czarny ekran Probowałem naprawić system poprzez bootowanie z Dysku, ale mam SP2 a do bootowania tylko XP Prof., nie pokazuje mi się konsola odzyskiwania (r) i jedyna rzecz jaka mogłem zrobić to instalacja nowego Windows, co też zrobiłem, mam teraz dwa katalogi z Windows i Windows.0. Ten nowy windows sie uruchamia a stary nie co mogę teraz zrobić? podmieniłem już pliki z katalogu Repair (oprócz Software) i nic to nie przyniosło... co jeszcze można zrobić lub jaka może być przyczyna takiego zachowania sie komputera... pozdrawiam

Odpowiedzi: 7

próbowałem z kartą grafiki, wsadziłem starszą, pewną, ale nic z tego efekt ten sam. Podobnie zapodałem system z przygotowanej płytki WINXP SP2, ale niestety konsola naprawy (r) się nie uruchamia... więc stoje w miejscu.
ctulus
Dodano
25.09.2007 09:17:04
1. powyciągaj wszystkie niepotrzebne urządzenia, zostaw to co jest potrzebne do stratu łącznie z dyskiem 2. podłącz inną kartę graficzną nawet PCI względnie zrób reset Biosu..... może pomoże ja kiedyś miałem podobny problem a dokładniej konflikt IRQ i system nie wstawał okno powitalne potem czarny ekran i nic
andrev123
Dodano
24.09.2007 22:22:31
ctulus - wóć do punktu wyjścia - scal płytę z SP2 i odpal naprawę tej zwalonej instalki ( możesz przedtem z konsoli odpalić chkdek i zobaczyć co się zmieni, ale nie robiłbym tego z tej nowej instlaki, bo czort wie jak na óznice wersji program zareaguje i co pouznaje za błedy ).
Rebe
Dodano
24.09.2007 12:13:32
Niestety, nic. Ani Awaria, ani VGA, tzn, tryby się uruchamiaja ale zawsze w momencie jak ma sie pokazać na monitorze tryb graficzny Widows (pulpit i ikony) to wtedy następuje zatrzymanie wyświetlania, co ciekawe mam modem który sygnalizuje diodami że jest gotowy do pracy, więc wynika jakby z tego że sytem się załadował tylko coś blokuje obraz i brak reakcji na jakiekolwiek klawisze....
ctulus
Dodano
24.09.2007 12:13:23
Tryb awaryjny działa ?? Tryb VGA ??
Żółty
Dodano
24.09.2007 12:07:03
Oczywiście, że starego bo konfiguracja nowego (programy, ustawienia) zajeła by mi z tydzień... ;(
ctulus
Dodano
24.09.2007 11:53:42
Co chcesz osiągnąć ?? Odpalić starego Windowsa ??
Żółty
Dodano
24.09.2007 11:40:46
ctulus
Dodano:
24.09.2007 10:32:58
Komentarzy:
7
Strona 1 / 1