Uruchomienie Windows XP

Witam!Pomoźecie po raz kolejny?Mam problem z uruchamianiem win xp.Po kolei.
Po włączeniu uruchamia się ami bios i....w lewym górnym rogu pokazuje się migająca krecha.
Robię restart i komp uruchamia się od początku,pokazuje się ekran z opcjami uruchomienia kompa,czyli awaryjnie,normalnie i itp.Wciskam uruchamianie normalne i...wszystko jest ok.
Proszę o pomoc.Dzięki.

Odpowiedzi: 7

Dobra,dobra.Znalazłem trochę czasu,odłączyłem napędy,uruchamia się bios(oczywiście nie widzi napędów),i....widzę migający kursor na monitorze.K...wa nie mam juź cierpliwości.Pomóźcie,proszę.
Hess
Dodano
28.05.2005 23:24:28
Rebe:
blablabla
Czep sie :P .

Hess, dzialaj kolego z tymi napedami i nie rozdrabniaj sie odpowiadajac na czesc posta :wink: .
EL NINO
Dodano
27.05.2005 22:55:45
EL NINO:
*** ze mnie :P .
Probowales kiedykolwiek czekac po pojawieniu sie tego kursora w rogu na normalne uruchomienie kompa ?
Odepnij naped/y CD, dysk/i, no i zobacz czy komputer wstanie z dyskietki startowej chocby w98.
Nic w BIOSie nie kreciles ?
Sieciowka zintegrowana na plycie ?
Czekałem i nic sie nie dzieje.W biosie nic nie robiłem bo nie mam o tym pojęcia.Sieciówka jest PC Fast Ethernet oparta na SiS 900.
Hess
Dodano
27.05.2005 20:13:54
EL NINO:

To w zasadzie wyjasnia kwestię dlaczegoś napisał
Wcale sie nie gniewam
w odpowiedzi na przeprosiny za przejęzyczenie* :mrgreen:

* http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=34697
Rebe
Dodano
27.05.2005 19:42:38
Probowales kiedykolwiek czekac po pojawieniu sie tego kursora w rogu na normalne uruchomienie kompa ?
Odepnij naped/y CD, dysk/i, no i zobacz czy komputer wstanie z dyskietki startowej chocby w98.
Nic w BIOSie nie kreciles ?
Sieciowka zintegrowana na plycie ?
EL NINO
Dodano
27.05.2005 19:38:09
Cześć!Zrobiłem,jak napisałeś.Oto rezultat:
uruchomiła się niebieska ramka biosu,a w niej:
Floppy 1st Floppy
IDE–0 ST 340810A
CD–ROM SAMSUNG CD–RW DRIVE SW
NETWORK

I to tyle.Nie mam pojęcia o co chodzi.Ta ramka pojawiła się za drugim razem.Za pierwszym razem po wciśnięciu F8 komp zaczął się uruchamiać,ale potem pojawiła się ta migająca krecha i....pomaga tylko reset.Proszę pomóź,ja na temat biosu jestem zupełnie zielony.Dzięki.
Hess
Dodano
27.05.2005 11:17:53
Podczas uruchamiania kompa wcisnij F8 jak do awaryjnego, ale wybierz tryb rejestrowany. Byc moze zauwazysz "na czym" zatrzymuje sie uruchamianie i w tym kierunku nalezaloby pozniej pojsc.
EL NINO
Dodano
26.05.2005 22:53:02
Hess
Dodano:
26.05.2005 19:39:32
Komentarzy:
7
Strona 2 / 2