Uruchomienie Windows XP

Witam!Pomoźecie po raz kolejny?Mam problem z uruchamianiem win xp.Po kolei.
Po włączeniu uruchamia się ami bios i....w lewym górnym rogu pokazuje się migająca krecha.
Robię restart i komp uruchamia się od początku,pokazuje się ekran z opcjami uruchomienia kompa,czyli awaryjnie,normalnie i itp.Wciskam uruchamianie normalne i...wszystko jest ok.
Proszę o pomoc.Dzięki.

Odpowiedzi: 20

Bardzo dziękuję wszystkim za pomoc!!!
Hess
Dodano
27.07.2005 17:38:29
Jeśli wszystko działa to jest dobrze i nic nie trzeba zmieniać. Porozglądaj sie jeszcze za opcją w BIOS–ie o której wspomniał Rebe, ale jeśli jej nie znajdziesz to teź przeźyjesz. Waźne, źe wszystko działa.
Gratulacje z mojej strony :wink: .
Pozdrawiam
Damian
Damianos
Dodano
27.07.2005 16:50:46
kamaa:
czy resetowałeś BIOS?
A jest to konieczne?Wszystko działa bez zarzutu.
Hess
Dodano
26.07.2005 19:02:43
czy resetowałeś BIOS?
kamaa
Dodano
25.07.2005 14:43:51
Pewnie w BIOS–ie jest ustawiona opcja "duźego EPA" – jeźklei wszystko chodzi to to czy pierwszy ekran jest maskowany napisem czy odkryty nei ma znaczenia.
Rebe
Dodano
23.07.2005 21:34:52
Rebe:
Na początek dywagacja:
Pewnie uźywałes BIOS–u ECS–a – wejdź , prosźe, tu: http://www.ocworkbench.com/2002/ecs/k7s5aguide/ i pobierz któryś z BIOS–ów overclockerskich, a potem go wgraj.
Czasem trzeba pobrać dodatkowo flashera, bo w niektórych paczkach z BIOS–ami są zwalone.

Potem dopiero zajmij się konsolą odzyskiwania – od chkdsk–a do podmiany rejestru ( link do opisu w archiwum wiele razy podawany ).
Wielkie dzięki za poradę.Wgrałem nowego biosa i wszystko chodzi super.Napisz mi tylko czy bios prawidłowo jest uruchamiany.Po prostu uruchomienie biosu polega teraz na pojawieniu się planszy (jakby reklamy)biosu,który wgrałem,po czym uruchamia się windows.Fajne to,ale czy tak ma być?
Hess
Dodano
23.07.2005 13:53:14
Na początek dywagacja:
Pewnie uźywałes BIOS–u ECS–a – wejdź , prosźe, tu: http://www.ocworkbench.com/2002/ecs/k7s5aguide/ i pobierz któryś z BIOS–ów overclockerskich, a potem go wgraj.
Czasem trzeba pobrać dodatkowo flashera, bo w niektórych paczkach z BIOS–ami są zwalone.

Potem dopiero zajmij się konsolą odzyskiwania – od chkdsk–a do podmiany rejestru ( link do opisu w archiwum wiele razy podawany ).
Rebe
Dodano
19.07.2005 11:56:07
Przykro mi Panowie,ale operacja na biosie nic nie dała.Macie moźe jeszcze jakiś pomysł?
Hess
Dodano
19.07.2005 07:54:31
rodrigo83:
Widze ze ..ekmh.. "inteligecja" nie zaskakujesz. To ze napisałem ze nie odpowiadam za to co on zrobi miało na końcu dopisek (Hehe) czyli była to czyta ironia, źart. Nie wiem czy rozumiesz więc napisze Ci tak. To miało być odrobinke smieszne. No ale widocznie Ty jesteś chyba źyciowym pesymistą za co Ci współczuje.

Co do mojej wypowiedzi to nie Twoja w tym rola by mówić mi czy moje odpowiedzi są zbędne czy nie. Od tego są Admini. Więc zejdź ze mnie człowieku bo nie chce być nie miły. I nie zmuszaj mnie do pisania takich postów poraz kolejny tylko trzymaj się swoich wypowiedzi i nie krytykuj moich.

Pozdrawiam.

Dwie kwestie:
1.A wyszło jak zwykle – z dala od kultury.
2.Są zbedne – jeźeli nawet nie z powodu powielania treści przez kogoś podanych, to ...patrz punk 1.
Rebe
Dodano
16.07.2005 19:42:11
rodrigo83:
Widze ze ..ekmh.. "inteligecja" nie zaskakujesz. To ze napisałem ze nie odpowiadam za to co on zrobi miało na końcu dopisek (Hehe) czyli była to czyta ironia, źart. Nie wiem czy rozumiesz więc napisze Ci tak. To miało być odrobinke smieszne. No ale widocznie Ty jesteś chyba źyciowym pesymistą za co Ci współczuje.

Co do mojej wypowiedzi to nie Twoja w tym rola by mówić mi czy moje odpowiedzi są zbędne czy nie. Od tego są Admini. Więc zejdź ze mnie człowieku bo nie chce być nie miły. I nie zmuszaj mnie do pisania takich postów poraz kolejny tylko trzymaj się swoich wypowiedzi i nie krytykuj moich.

Pozdrawiam.

Dwie kwestie:
1.A wyszło jak zwykle – z dala od kultury.
2.Są zbedne – jeźeli nawet nie z powodu powielania treści przez kogoś podanych, to ...patrz punk 1.
Rebe
Dodano
16.07.2005 19:42:11

Pozdrawiam.
rodrigo83
Dodano
16.07.2005 15:12:56
rodrigo83:
Hmm... Problem dość nietypowy. Proponował bym wejść na stronę producenta płyty głównej i ściągnąć nowego Biosa (nie pomyl wersji). Wgraj go i wtedy będziemy wiedzieli czy to wina Biosa czy szukamy dalej.

Ps: nie ponoszę oczywiście odpowiedzialności za szkody wynikłe ze złego flashowania biosa (hehe).

Pozdrawiam.

Po co sie powtarzasz. Napisałem to co ty 12 godzin wczesniej. Ty nie ponosisz odpowiedzialności bo nie ty będziesz tego biosa flashował tylko ten co posiada płyte główną. Komentarze twoje są w 100% zbędne.
Damianos
Dodano
16.07.2005 15:03:12
Hmm... Problem dość nietypowy. Proponował bym wejść na stronę producenta płyty głównej i ściągnąć nowego Biosa (nie pomyl wersji). Wgraj go i wtedy będziemy wiedzieli czy to wina Biosa czy szukamy dalej.

Ps: nie ponoszę oczywiście odpowiedzialności za szkody wynikłe ze złego flashowania biosa (hehe).

Pozdrawiam.
rodrigo83
Dodano
16.07.2005 01:26:28
Damianos:
A moze to coś z płytą główną. Moźliwe źe wgranie nowego biosu by pomogło.
Płyta to ECS
K7S5A,tak więc ma juź swoje lata.Dobra,wgram nowy bios.
Hess
Dodano
15.07.2005 18:34:00
A moze to coś z płytą główną. Moźliwe źe wgranie nowego biosu by pomogło.
Damianos
Dodano
15.07.2005 13:38:29
EL NINO:
Hess, wejdz do "prawdziwego" BIOSa podczas uruchamiania komputera – klawisz Delete, badz F2, badz jakis inny opisany na pierwszym widocznym ekranie na dole. Znajdz miejsce opisane jako Boot Sequence lub podobnie brzmiace i ustaw aby jako pierwszy botowal flop (naped dyskietek). Wyjdz z BIOSa potwierdzajac dokonanie zmiany. Masz chyba jakas dyskietke startowa, awaryjna ?
Jesli nie wystartuje, wyjmij grafike, przeczysc z kurzu gniazdo i zlozona kartka papieru wyczysc, jakbys szlifowal papierem sciernym, styki grafiki. Nie pojdzie, pozycz od kogos jakakolwiek karte grafiki na probe.

Odpiales tasmy do dysku i CD mam rozumiec ?
Witam ponownie,dawno mnie nie było,ale wróciłem.Niestety wasze porady nic nie dały.Wkur...się więc zrobiłem format c i zainstalowałem nowego windowsa xp z pakietem sp 2.Co to zmieniło?Otóź....jest lepiej,ale nie do końca.Przy uruchamianiu kompa rusza bios,i ...po raz drugi rusza bios(coś jakbym wcisnął reset}.Potem pojawia się okno z moźliwościami uruchamiania kompa,czyli normalne,awaryjne itd.
Wiem,źe mogę na was liczyć.Pozdro!
Hess
Dodano
15.07.2005 00:54:09
Hess, wejdz do "prawdziwego" BIOSa podczas uruchamiania komputera – klawisz Delete, badz F2, badz jakis inny opisany na pierwszym widocznym ekranie na dole. Znajdz miejsce opisane jako Boot Sequence lub podobnie brzmiace i ustaw aby jako pierwszy botowal flop (naped dyskietek). Wyjdz z BIOSa potwierdzajac dokonanie zmiany. Masz chyba jakas dyskietke startowa, awaryjna ?
Jesli nie wystartuje, wyjmij grafike, przeczysc z kurzu gniazdo i zlozona kartka papieru wyczysc, jakbys szlifowal papierem sciernym, styki grafiki. Nie pojdzie, pozycz od kogos jakakolwiek karte grafiki na probe.

EL NINO
Dodano
29.05.2005 00:36:40

EL NINO
Dodano
29.05.2005 00:36:40
moźe to coś z sektorem rozruchowym. Trza zrobić coś tam boot fix czy jakieś tam inne czary :wink: . Przepraszam ale nie pamiętam jak to szło. EL NINO pomoźe bo on ma łeb do takich spraw (źart :mrgreen: )
Damianos
Dodano
28.05.2005 23:57:59
moźe to coś z sektorem rozruchowym. Trza zrobić coś tam boot fix czy jakieś tam inne czary :wink: . Przepraszam ale nie pamiętam jak to szło. EL NINO pomoźe bo on ma łeb do takich spraw (źart :mrgreen: )
Damianos
Dodano
28.05.2005 23:57:59
Hess
Dodano:
26.05.2005 19:39:32
Komentarzy:
20
Strona 1 / 2