uruchomienie programu z parametrem
Witam!
Chciałbym móc uruchomić internet explorer od razu na wybranej lokalizacji. Posiadam klawiaturę która ma 5 przyciskó tzw. ulubione. Mogę pod nimi ustawić dowolny program, stronę itd. Ustawiłem sobie skróty do lokalizacji internetowych, każąc im wywoływać pliki z "Ulubione", np onet, grono, itd. Jednakże nie otwierają się w różnych oknach a w tym samym po kolei. Chciałbym zmusić je do otwierania się każde w osobnym oknie. Jak to zrobić? Próbowałem przez Norton Commander i tam jak napiszę "iexplorer.exe grono.net" to automatycznie wchodzi na grono. Problem z tym, że w Win XP nie mogę uruchomić programu tak jakby "z parametrem" (a może mogę?). Jak to zrobić? Oczywiście mogę utworzyć pliki typu *.bat i wpisać w nim powyższą formułkę, ale to nie jest profesjonalne rozwiązanie...
Proszę o pomoc.
<P>No nie stary, skąd Ty to wszystko wiesz? Ty normalnie jesteś extra! Oczywiście że zadziałało :) DZIĘKI!!</P> <P> </P> <P>A mam pytanie w zasadzie jeszcze jednak co do uruchamiania programów z parametrem. Jak to zrobić? Na przykład "lamus.exe /u /p".</P>