Uruchamianie systemu poprzez wciśnięcie klawisza F1.
Witam!
Mam taki problem ze swoim komputerem a mianowicie chodzi o to, ze mój system włącza sie poprzez wciśnięcie klawisza F1.
szukałem i znalazłem takie tematy. ale nic się nie dowiedziałem. Uruchamiam komputer i jak jest ekran bootowania to na dole ekranu pojawia mi sie informacja: [b]press F1 to start up[/b] czy coś w tym rodzaju. jeśli ktoś wie co z tym zrobić żeby system włączał sie sam to byłbym wdzięczny za rady i komentarze. Z góry dziękuję. Pozdrawiam.
Odpowiedzi: 7
**Mis** - Może sam spróbuj poszukać , oświeć niedowidzącego i napisz w jakim dziale BIOSu ( z linku który podałeś) znajduje się wyłączanie wyświetlania komunikatu dot. klawisza F1?
Witam! Nie wiem czy masz tą wersje biosu ale w każdym bądź razie może Ci ta strona ułatwić życie, to jest przewodnik po BIOS-ie skorzystaj z niego, a dowiesz się co się w jakiej zakładce znajduje.
http://bios.i-slownik.pl/bios.php
Wyjęcie raczej nie pomoże.
Prędzej wejście do biosu i załadowanie domyślnych ustawień. Ale czy wszystko zostanie ustawione tak jak należy (choćby FSB) to nie wiem. Wyjdzie dopiero jak to zrobisz.
a czy jesli wyjme bateryjkę od MoBo to coś pomoże? tym sposobem zresetuje wszelkie ustawienia biosu. czy musze konfigurować ustawienia sam?
Twój problem wygląda tak ,że BIOS przy stracie zgłasza jakiś problem, związany, nie wiem z datą , czy innymi ustawieniami , które jednak nie przeszkadzają w uruchomieniu dalej komputera.
Do BIOSu z reguły się wchodzi po przez wciśnięcie klawisza "delete"
Z Twojego pytania, a raczej jego formy, jednak wynika ,że nigdy tego nie robiłeś .Więc albo przeczytasz sobie instrukcję od płyty głównej , jak poruszać się po BIOSie, albo poprosisz kogoś znajomego który się lepiej na tym zna.
Przepraszam a mógłbyś mi wyjaśnić to jaśniej jak mogę ustawić ten bios? byłbym wdzięczny. Dziękuję i pozdrawiam.
Trzba wejść do biosu, ustawć go i zapisac. Szczegółów na temat biosu i reszty szukaj w manualu do płyty głównej.
Temat, z racji braku związku z XP, przenoszę do Sprzętu.
Strona 1 / 1