Uruchamianie systemu poprzez wciśnięcie klawisza F1.

Witam! Mam taki problem ze swoim komputerem a mianowicie chodzi o to, ze mój system włącza sie poprzez wciśnięcie klawisza F1. szukałem i znalazłem takie tematy. ale nic się nie dowiedziałem. Uruchamiam komputer i jak jest ekran bootowania to na dole ekranu pojawia mi sie informacja: [b]press F1 to start up[/b] czy coś w tym rodzaju. jeśli ktoś wie co z tym zrobić żeby system włączał sie sam to byłbym wdzięczny za rady i komentarze. Z góry dziękuję. Pozdrawiam.

Odpowiedzi: 7

**Mis** - Może sam spróbuj poszukać , oświeć niedowidzącego i napisz w jakim dziale BIOSu ( z linku który podałeś) znajduje się wyłączanie wyświetlania komunikatu dot. klawisza F1?
Seeker
Dodano
31.07.2007 15:20:51
Witam! Nie wiem czy masz tą wersje biosu ale w każdym bądź razie może Ci ta strona ułatwić życie, to jest przewodnik po BIOS-ie skorzystaj z niego, a dowiesz się co się w jakiej zakładce znajduje. http://bios.i-slownik.pl/bios.php
**Mis**
Dodano
30.07.2007 11:15:53
Wyjęcie raczej nie pomoże. Prędzej wejście do biosu i załadowanie domyślnych ustawień. Ale czy wszystko zostanie ustawione tak jak należy (choćby FSB) to nie wiem. Wyjdzie dopiero jak to zrobisz.
Żółty
Dodano
27.07.2007 11:33:42
a czy jesli wyjme bateryjkę od MoBo to coś pomoże? tym sposobem zresetuje wszelkie ustawienia biosu. czy musze konfigurować ustawienia sam?
Bonito
Dodano
27.07.2007 09:10:00
Twój problem wygląda tak ,że BIOS przy stracie zgłasza jakiś problem, związany, nie wiem z datą , czy innymi ustawieniami , które jednak nie przeszkadzają w uruchomieniu dalej komputera. Do BIOSu z reguły się wchodzi po przez wciśnięcie klawisza "delete" Z Twojego pytania, a raczej jego formy, jednak wynika ,że nigdy tego nie robiłeś .Więc albo przeczytasz sobie instrukcję od płyty głównej , jak poruszać się po BIOSie, albo poprosisz kogoś znajomego który się lepiej na tym zna.
Seeker
Dodano
26.07.2007 23:25:29
Przepraszam a mógłbyś mi wyjaśnić to jaśniej jak mogę ustawić ten bios? byłbym wdzięczny. Dziękuję i pozdrawiam.
Bonito
Dodano
26.07.2007 23:18:46
Trzba wejść do biosu, ustawć go i zapisac. Szczegółów na temat biosu i reszty szukaj w manualu do płyty głównej. Temat, z racji braku związku z XP, przenoszę do Sprzętu.
Żółty
Dodano
26.07.2007 13:51:25
Bonito
Dodano:
26.07.2007 10:35:04
Komentarzy:
7
Strona 1 / 1