Uruchamianie programów przez ntvdm

Witam,
Otóź mam taki problem... gdy próbuje uruchomic jakis program dosowy znaczy taki co sie uruchamia przez ntvdm to poprostu nie ma nic. Włącza się okno ntvdm i od razu w ułamku sekundy sie minimalizuje i wyłącza bez zadnego komunikatu i nic poprostu nic sie nie chce włączyc z starszych programów. Próbowałem juz podmiany ntvdm i autoexec.nt ale nic nie dało. Nie mam pojęcia co mozna zrobic. Pomózcie.

Odpowiedzi: 4

przez cmd nie moge nic uruchomic z tych programow... antyvir nic nie pokazuje (NOD32)
log systemu eventvwr.msc tez czysty nic nie ma od ntvdm.. tylko format jak nie chce sie bawic emulatorem tym????
patrick
Dodano
11.08.2005 23:33:01
Uruchom zatem program DOSowy za pośrednictwem cmd, wpisując ściezkę do pliku wykonywalnego.

Przejrzyj logi systemowe (polecenie eventvwr.msc) w poszukiwaniu komunikatów dot. ntvdm.
Amon–Ra
Dodano
11.08.2005 23:08:41
cmd.exe ładnie sie odpala, chodzi o to ze jeszcze niedawno wszystko ładnie chodziło bez tego dos emulatora co wyźej podałes... nic co wczesniej chodzilo pod ntvdm czyli starsze programy wymagające dosa nie chcą sie uruchomic włącza sie okno takie jak przy cmd.exe z tym ze bez źadnego tekstu (wiecie o co chodzi te okno ntvdm), i odrazu sie minimalizuje i znika nic wiecej. chkdsk tez nic nie dał.
patrick
Dodano
11.08.2005 22:46:01
Czyli odpalsz poprzez "Uruchom" ? A probowales najpierw w Uruchom odpalic "cmd" ?

DOSBox probowales ?
EL NINO
Dodano
11.08.2005 22:37:57
patrick
Dodano:
11.08.2005 22:19:08
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1