uruchamiajacy sie chkdsk i nie dzialajacy defrag

Cześć
Mam Win XP Prof z SP2. Od kilku dni komputer w trakcie uruchamiania za kazdym razem sprawdza jeden z dysków logicznych. Nie ma tam błędów , nie zaznaczałem opcji sprawdź. Dodatkowo jak próbuję defragmentować ten dysk to pojawia się komunikat, źe "defragmentaror dysków stwierdził, źe program CHKDSK jest zaplanowany do uruchomienia na woluminie". Szukałem informacji na forum, próbowałem potem komend chkdsk z parametrem ale nic z tego :( Ponadto jak uruchomię defragmentację na partycji systemowej to analizuje do 55% i zatrzymuje się – procek obciąźony programem na 100% a przez kilka minut nic sie nie dzieje. Program się nie wiesza. Moźna go spokojnie zatrzymać czy wyłączyć.
Sytuacje te dzieją się na dwóch róźnych dyskach fizycznych i dotyczą załoźonych partycji. Na pozostałych partycjach defrag pracuje bez problemów.
Moźe waźne – kilka dni temu bawiłem się Linuxem taka wersja Edukacyjna odpalanym z płytki CD. Zastanawiałem się czy mógł napisać jakieś pliki ale .... chyba mało realne to jest.
pozdrawiam
yarq

Odpowiedzi: 1

o tym jak wyłączyć chkdsk na forum było. Druga sprawa – dfrtg.msc – zmień go na inny defragmentator dysków (szybszy i lepszy). Znajdziesz coś tu: www.programy.onet.pl
MetaVirus
Dodano
31.08.2005 15:55:19
yarq
Dodano:
31.08.2005 11:18:04
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1