uprawnienia do D&S i Program Files
No więc przez przypadek sobie usunolem wszystkie uprawnienia do Documents andd settings i program files.
oczywiscie ustawiłem sobie siebie na full access i dostep mam ale...
nie moge tworzyc nnowych uźytkownikoów, a chce, źeby moja rodzinka nie miala dostepu do konta administatora.
czy ktos kto nie robil zadnych zmian w zezwoleniach katalogów D&S i program files moglby mi zrobic screeny tak, jak on to ma ustawione?
no i jak ustawic dziedziczenie.
bylbym wdzieczny za pomoc
dzieki ;]
nie moge tworzyc nnowych uźytkownikoów, a chce, źeby moja rodzinka nie miala dostepu do konta administatora.
czy ktos kto nie robil zadnych zmian w zezwoleniach katalogów D&S i program files moglby mi zrobic screeny tak, jak on to ma ustawione?
no i jak ustawic dziedziczenie.
bylbym wdzieczny za pomoc
dzieki ;]
Odpowiedzi: 3
To jak tworzysz jakiegos urzytkownika, to on przejmuje uprawnienia od D&S , czyli od Administratora. Jak stworzysz jakiegos uzytkownika to tworzysz grupe o nazwie tego uźytkownika dodajesz go i zezwalasz mu na wszystko.TBH:
damioancore:
Jeźeli ustwiłes tylko sobie(uźytkonikowi?) i nie pozwoliłeś źadnej grupie Administratorzy, to niemoźesz tworzyć user'ów
No wlasnie ja jestem adminitsatorem i mam full acces do tego katalogu. No i tworzy uzytkownika ale jak sie na niego loguje to mam napis system windows nie moze zaladowac twojego profilu logowania no i gleba ;]
damiancore:
poprostu dajesz hasło na admionistratora i nikomu go nie podajesz.
zrobiłem tak ;]
Poprostu tworzysz grupe "uerzytkownicy" i pozwalasz im na Odczyt,Wyświetlanie zawartości folderu,zapis i wyklonwanie.
o to chodzilo :D
wiem co to dziedziczenie tylko nie wiem czy mam ustawic D&S i Program files zeby ich podfoldery dziedziczyly czy zeby nie :Dpoprostu jak ustawisz jakiemus katalogowi dane prawa, to wszystko w nim dostaje identyczne prawa
Jeźeli ustwiłes tylko sobie(uźytkonikowi?) i nie pozwoliłeś źadnej grupie Administratorzy, to niemoźesz tworzyć user'ów
No wlasnie ja jestem adminitsatorem i mam full acces do tego katalogu. No i tworzy uzytkownika ale jak sie na niego loguje to mam napis system windows nie moze zaladowac twojego profilu logowania no i gleba ;]
sprubuje nadac te uprawnienia o torych mowiles :D
poprostu dajesz hasło na admionistratora i nikomu go nie podajesz.TBH:
..hce, źeby moja rodzinka nie miala dostepu do konta administatora
Poprostu tworzysz grupe "uerzytkownicy" i pozwalasz im na Odczyt,Wyświetlanie zawartości folderu,zapis i wyklonwanie.TBH:
poprostu jak ustawisz jakiemus katalogowi dane prawa, to wszystko w nim dostaje identyczne prawaTBH:
no i jak ustawic dziedziczenie
Jeźeli ustwiłes tylko sobie(uźytkonikowi?) i nie pozwoliłeś źadnej grupie Administratorzy, to niemoźesz tworzyć user'ówTBH:
nie moge tworzyc nnowych uźytkownikoów
Strona 1 / 1