uprade xp to Vista
Witajcie kupiłem niedawno XP PRO (OEM) i chce teraz zrobic upgrade do Visty przy rejestracji na stronie https://upgradeweb.moduslink.com/Vista
chca takie cos jak: Model PC/ Numer seryjny co tutaj mam wpisac jak kupiłem samego windowsa ?
dzięki z góry
Pozdrawiam
Odpowiedzi: 1
Hej
Wpisz cokolwiek co może przypominać markę komputera i jego numer seryjny (sam miałem ten problem, ale po trzech rozmowach telefonicznych z Biurem Obsługi Klienta Microsoft w Polsce tak mi powiedziano).
Obecnie licencje OEM można nabyć samą bez zakupu całego komputera lub (jak to określał Microsoft) z "podzespołem niezbędnym do uruchomienia komputera".
np. model PC - Home
numer seryjny - 000123/12/2006
Strona 1 / 1
a czy trzeba później wysyłać tez listownie ten formularz/??<br>
<P>Po zarejestrowaniu OnLine dostaniesz emailem potwierdzenie a w nim kolejną porcję informacji:</P> <P>oprócz Twoich danych oraz numeru rachunku bankowego na który należy dokonać wpłaty/przelewu zostanie nadany Ci NUMER POTWIERDZENIA ZAMÓWIENIA</P> <P>ten numer wpisujesz do kuponu promocyjnego.</P> <P>Po wypełnieniu wysyłasz ten formularz wraz z oryginałem faktury zakupu systemu (Microsoft dopuszcza także potwierdzoną kserokopię faktury)</P> <P> </P> <P>I czekamy na MS Windows Vista</P>