upload – pingi
Mam bardzo wysokie pingi w grach, od dostawcy internetu dowiedzialem sie ze to nie jest ich wina tylko moja poniewaz ping do mojego bloku wynosi 10ms, kazali mi sprawdzci Upload. Okazalo sie ze mam niski 20kb/s i powiedziano mi ze mam zatkana "rurke" i nie mam miejsca na gry.
Chcialbym sie dowiedziec czym to jest spowodowane i jak temu zaradzic poniewaz dalszych info nie uzyskalem...
PS: moze karta sieciowa ? nie wiem prosze o pomoc..
Pozdro
Chcialbym sie dowiedziec czym to jest spowodowane i jak temu zaradzic poniewaz dalszych info nie uzyskalem...
PS: moze karta sieciowa ? nie wiem prosze o pomoc..
Pozdro
Odpowiedzi: 5
wiec tak:
1 2ms
2 6ms 6ms 5ms 10.66.1.1
3 * * * uplynal limit czasu rzadania
4 * * * uplynal limit czasu rzadania
Itd. uplynal limit...
czyli co moge przez to rozumiec ? wina z mojej strony, Sieci, czy "ssaczy" :D
Pozdro
1 2ms
2 6ms 6ms 5ms 10.66.1.1
3 * * * uplynal limit czasu rzadania
4 * * * uplynal limit czasu rzadania
Itd. uplynal limit...
czyli co moge przez to rozumiec ? wina z mojej strony, Sieci, czy "ssaczy" :D
Pozdro
W Uruchom wpisz najpierw "cmd" a pozniej w czarnym okienku "tracert IP_serwera_gry". Sprawdzisz w ten sposob w ktorym miejscu pingi osiagaja najwieksze wartosci – czy gdzies w sieci, czy jeszcze w Waszym LANie.
komp świeźo po formacie, źadnych p2p, rzadko coś z neta ściagam, lecz nadal nie moge grać :( wydaje mi się iź jest to wina ściągaczy w sieci, lecz Admin się upiera iź "mam zatkaną rurke" ale przez co ? :(
Stan net "Aktualnie posiadamy łącza ATM 155 Mb/s o łącznej przespustowości 35Mb/s. Przepustowośc łącz systematycznie ulega zwiększeniu do granicznego parametru 155Mb/s"
Stan net "Aktualnie posiadamy łącza ATM 155 Mb/s o łącznej przespustowości 35Mb/s. Przepustowośc łącz systematycznie ulega zwiększeniu do granicznego parametru 155Mb/s"
20kb/s czy kB/s? jeśli ta druga (chyba bardziej prawdopodobna) opcja, to wcale nie jest to mało do gier, przy takowym (podobnym, na neo640, nie pamiętam ile to dokładnie było), grało się bardzo przyzwoicie, praktycznie bez lagów.
1. Pingi niespecjalnie są uzaleźnione od tego co jest u Ciebie, bardziej od serwera , do którego je wysyłasz ( jego obciązenia ).
2. Inna sprawa, źe jeźlei coś sciągasz w czasie gry to pasmo z gumy nie jest , ale przecieź to Ty wiesz czy jakie p2p w tle chodzi czy teź nie.
2. Inna sprawa, źe jeźlei coś sciągasz w czasie gry to pasmo z gumy nie jest , ale przecieź to Ty wiesz czy jakie p2p w tle chodzi czy teź nie.
Strona 1 / 1