Upierdliwe ostrzeźenie w Totalcmd przy plikach mp3
Mam w domu mini sieć i dość często sieciowo coś robię.Słucham przez sieć równieź muzyki.Ale ostatnio nie wiem czemu(być moźe jakaś aktualizacja XP) zaczeło się pojawiać okno zabezpieczeń przy odpalaniu jakiejkolwiek mp3.
Korzystam z Totalcomandera 5.50 i tylko w nim to okno wyskakuje i tylko przy dwukrotnym kliknięciu na plik mp3.Prawy klawisz i odgrywaj z winampem tego nie uruchamia.
Tekst z ostrzeźenia :
"Ostrzeźenie o zabezpieczeniach
Czy chcesz otworzyć ten plik?
Nazwa: .........
Wydawca: ...........
Typ:Winamp media file
Od: T:\Muzyka
Otwórz Anuluj"
No i jeszcze jest poniźej pouczenie którego nie chce mi się cytować.
Na innym kompie teź mam tak samo ustawionego Totalcmd i nie pojawia się taki komunikat.
Jak się go pozbyć?
Jak ew. go zlokalizować w rejestrze i wyciąć, bo działa mi na nerwy.Moźna to obejść tak jak napisałem powyźej ale nie jest to zbyt wygodne w codziennym uźytkowaniu.
Korzystam z Totalcomandera 5.50 i tylko w nim to okno wyskakuje i tylko przy dwukrotnym kliknięciu na plik mp3.Prawy klawisz i odgrywaj z winampem tego nie uruchamia.
Tekst z ostrzeźenia :
"Ostrzeźenie o zabezpieczeniach
Czy chcesz otworzyć ten plik?
Nazwa: .........
Wydawca: ...........
Typ:Winamp media file
Od: T:\Muzyka
Otwórz Anuluj"
No i jeszcze jest poniźej pouczenie którego nie chce mi się cytować.
Na innym kompie teź mam tak samo ustawionego Totalcmd i nie pojawia się taki komunikat.
Jak się go pozbyć?
Jak ew. go zlokalizować w rejestrze i wyciąć, bo działa mi na nerwy.Moźna to obejść tak jak napisałem powyźej ale nie jest to zbyt wygodne w codziennym uźytkowaniu.
Odpowiedzi: 5
sprobuj zainstalowac jeszcze raz winampa i zaznacz mu ze ma byc domyslnym odtwarzaczem mp3 .
a czy czaasem ostanio na tym kompie inei istalowales porpawek do mediaplayer ??
sprobuj tez w Media playerze odznaczyc ( jezeli jest zaznaczone ) –– pobieranie dodatkowej informacji o pliku z netu , nie pobieranie certyfikatow dla plikow , i wogole full prywatnosc .
a czy czaasem ostanio na tym kompie inei istalowales porpawek do mediaplayer ??
sprobuj tez w Media playerze odznaczyc ( jezeli jest zaznaczone ) –– pobieranie dodatkowej informacji o pliku z netu , nie pobieranie certyfikatow dla plikow , i wogole full prywatnosc .
No więc NTFS tak ,ale mp3 mam głównie z emule.
Zarówno te z emule jak i te z IE otwierają się z tym samym komunikatem
Pozatym na innym kompie(teź na NTFS)w sieci te same pliki otwierają się bez tego komunikatu a opcje w zaawansowanych są tak samo ustawione.
i opcja :"Sprawdz podpisy dla pobieranych programów"
jest zaznaczona. Odznaczona jest tylko ta druga i wszystko jest ok.
Róźnica jest tylko taka źe na kompie gdzie jest wszystko ok. nie ma zainstalowanej javy.
A moźe trzeba pogrzebać w prawach NTFS ???
Sam juz nie wiem.
Zarówno te z emule jak i te z IE otwierają się z tym samym komunikatem
Pozatym na innym kompie(teź na NTFS)w sieci te same pliki otwierają się bez tego komunikatu a opcje w zaawansowanych są tak samo ustawione.
i opcja :"Sprawdz podpisy dla pobieranych programów"
jest zaznaczona. Odznaczona jest tylko ta druga i wszystko jest ok.
Róźnica jest tylko taka źe na kompie gdzie jest wszystko ok. nie ma zainstalowanej javy.
A moźe trzeba pogrzebać w prawach NTFS ???
Sam juz nie wiem.
Odświerzam bo ostatnio gdzieś natrafiłem na podpowiedź, a nie chcialbym źeby mi to z głowy wylaciało.
Partycje masz pewnie na NTFS, a pliki ściagane przy pomocy IE albo OE, ogólnie programów from M$.
Na przyszlość odznacz w opcje internetowe/zaawansowane "Zazwalaj na uruchamianie i instalowanie oprogramowania nawet jesli podpis jest nieprwidlowy" oraz "Sprawdz podpisy dla pobieranych programów"
P.S. jakimś wyjściem jest przekopiwanie tych plików na partycję FAT32, poniewaz ta opcja działa pod NTFS–em.
Partycje masz pewnie na NTFS, a pliki ściagane przy pomocy IE albo OE, ogólnie programów from M$.
Na przyszlość odznacz w opcje internetowe/zaawansowane "Zazwalaj na uruchamianie i instalowanie oprogramowania nawet jesli podpis jest nieprwidlowy" oraz "Sprawdz podpisy dla pobieranych programów"
P.S. jakimś wyjściem jest przekopiwanie tych plików na partycję FAT32, poniewaz ta opcja działa pod NTFS–em.
Juź tam szukałem.Ale poszukam jeszcze.
Macie jakieś inne pomysły co z tym fantem zrobić?
Macie jakieś inne pomysły co z tym fantem zrobić?
To z pewnoscia nie Total a ktoras poprawka. Jesli nie systemowa to moze do IE.
Byc moze znajdziesz cos w Opcjach internetowych, w zakladce Zabezpieczenia.
Byc moze znajdziesz cos w Opcjach internetowych, w zakladce Zabezpieczenia.
Strona 1 / 1