Upiększanie Systemu

Witam koledzy zwracam się do was z nastepującą prośbą, przydałbym mi się ktoś kto kiedyś zmieniał sobie całkowicie wygląd systemu wraz z ikonkami i z różnymi dodatkami na pulpicie, będe wdzięczy za podanie kilku programów i opisanie jak ładnie zmienić wygląd systemu z góry dzięki pozdrawiam.

Odpowiedzi: 3

Te paski z temperatura CPU itd: ObjectDock.
Style: StyleXP/DesktopX/WindowBlinds.

Dodatki do wszystkiego znajdziesz tu: www.wincustomize.com, a same programy: rowniez na tej samej stronie, a dokladniej: http://wincustomize.com/software.aspx.

Pozdrawiam,
NX
NX_Turbospeed
Dodano
17.06.2006 18:03:17
zależy jak głeboko chcesz ingerować  w zmiany,możesz posłużyć sie gotowcem czyli aston,są do niego setki gotowych tematów,które zupełnie zmienią interfejs jak i wygląd systemu,albo odblokowac zmiane tematu używając łatki modyfikującej plik uxtheme.dll i wyszukac własny temat,a co do ikonek to polecam google,reshacker możesz zmienić np:napis start na jakikolwiek inny,podminić bitmapy,ogólnie zasosowanie bardzo szerokie,nie będe opsiywał jak podminić ten plik uxtheme.dll bo to chyba oczywiste??
trafic
Dodano
16.06.2006 22:58:29
  • **Mis** 16.06.2006 23:16:40

Trafic napisał: nie będe opsiywał jak podminić ten plik uxtheme.dll bo to chyba oczywiste??<br>__________________________________________________________________________<br>Nie musisz opisywać już kiedyś to robiłem sam:). Bardzo dużo chciałbym zminić Ikony, wygląd Theme, Wallpers (z tym nie mam problemu) jakieś bajery dodatkowe np. żeby u góry wyświetlało temp. Procesora itp. Zegarek tez się przyda, więc czekam na dodatkowe wasze propozcyje.<br><br>Ps. Dzieki jak narazie za to co wyżej podaliści ;).<br>

• trafic 16.06.2006 23:37:06

a ha ja mam sambe a pod xp program nazywa sie samurize ,wtedy mozesz fajnie upiekszyc swoj pulpit dodajac jaki temacik do samurize,albo przygotowac samemu,program nie jest trudny w obsludze,wpisz w google samurize + configi jest taka fajna stronka(mam ja w zakladkach ale pod windowsem),mozesz na niej sciagnac gotowe configi,pokazuja stan łącza,procesora,dają możliwosc sterowaia odtwarzaczem muzycznym i wiele innych,chocby pogoda na pulpicie...<br>

ActivIcons - ja tym zmieniałem .
marcin255
Dodano
16.06.2006 22:03:37
**Mis**
Dodano:
16.06.2006 21:28:00
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1