Uparty jak osioł – IE praktycznie nie działa

Witam!

Mam taki problem. Od kilku dni pracuje na laptopie acer TM2355 a od wczoraj doprowadziłem kabel sieciowy i mam neta. Po zainstalowaniu SP2 w prawdzie IE zaczął w końcu działać (bo przed nie chciał otwierać niektórych stron) ale dzieje się z nim coś takiego, źe po przeglądnięciu kilku stron przestaje reagować na kliknięcia myszką – ja klikam, on nic nie robi. Nie jest to wina sieci poniewaź na drugim kompie wszystko chodzi ładniutko mimo, źe tamten komp juź lekko leciwy.
Druga sprawa to to, źe po zainstalowaniu SP2 i ściągnięciu aktualizacji komputer się włącza i wyłącza godzine a kiedyś dosłownie chwilkę
I po 3 – ani na IE ani na Operze ani na Netscape nie działa mi Gmail – podaje login i hasło, wyświetla się "Ładowanie..." po czym napis znika i zostaje białe tło przeglądarki

Z góry bardzo dziękuję za wszelkie wskazówki
Pozdrawiam, Maciek

Odpowiedzi: 3

maciek_456:
Ad–aware w kółko pracował, avast i panda nic nie wykryły...
To nie oznacza ze musi byc czysto, ale skoro problem juz "rozwiazales", zycze powodzenia.
EL NINO
Dodano
27.07.2005 21:17:39
Problem się rozwiązał – wszystko działa do czasu kiedy włącze winampa i jakieś radio internetowe ale dziwi mnie to bo na starym kompie tak nie miałem a łącze to samo.
Łącze mam za pośrednictwem Aster City, firewall Kerio a jak było zanim zainstalowałem SP2 nie wiem bo jak tylko mogłem ściągnąć to ściągnąłem bo podobno warto. Robaków nie ma – Ad–aware w kółko pracował, avast i panda nic nie wykryły...
maciek_456
Dodano
27.07.2005 21:11:24
maciek_456:
od wczoraj doprowadziłem kabel sieciowy i mam neta. Po zainstalowaniu SP2 w prawdzie IE zaczął w końcu działać
Rozumiem ze jakis czas system chodzil w sieci bez SP2 ? Miales zainstalowany jakis firewall i antyvir ? Jestes pewien ze nic Ci sie nie przedostalo do systemu ? IE nie dzialal a inne przegladarki ?
Jak jest zbudowana Twoja siec ? Do czego podlaczony jest laptop ?
EL NINO
Dodano
27.07.2005 20:38:42
maciek_456
Dodano:
27.07.2005 14:47:59
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1