Unmountable boot device
Witam. Mam WinXp Pro z SP2. Wszystko działało doskonale aź dzisiaj włączam komputer i po chwili ładowania systemu pojawia sie niebieski ekran z napisem "Unmountable boot device" i tradycyjne napisy "skonsultuj sie z..." itd... Mam dysk SATA i nawet próbowałem na początku przeinstalować system ale jak włączam instalator to wszystko jest ok (tzn tam się ładują sterowniki itd. dodaje mu sterownik sata od producenta źeby inst wykrył dysk) i potem jest moment, gdy przez chwile sprawdzane są dyski i w tym momencie instalator staje i nic tylko reset. Pomocy! :D
Odpowiedzi: 4
Hej spoko – ja wiem o co chodzi – tylko wlasnie do momentu wyboru gdzie jest te menu z [R] nir dochodze. Przed nim komp sie wiesza – juz sobie z tym poradzilem – mialem stara kopie systemu zrobiona w norton ghost i udalo mi sie przywrocic system do dzialania.
Bootujesz płyte systemową w napędzie i na pierwszym ekranie wciskasz [R]
Wybierasz numer instalacji i hasło administratora – o ile zakładałeś.
Teraz wpisujesz polecenie które podał Żółty.
Wybierasz numer instalacji i hasło administratora – o ile zakładałeś.
Teraz wpisujesz polecenie które podał Żółty.
Dysk Maxtor 80GB SATA i płyta EPOX na chipsecie VIA KT600. A co do 1 porady to ja nie moge wejsc do tek konsoli bo przed momentem wyboru czi instalowac czy wlaczyc konsole instalator win sprawdza dyski i w tym momencie staje w miejscu i reset tylko dziala. Ale dysk jest fizycznie dobry. Aha i blednie napisalem nazwe problemu – unmountable device volume tak to mi sie wyswietla.
Z ciekawosci zapytam; co to za dysk i plyta glowna?
Strona 1 / 1